Den svenske superhacker Gottfrid Svartholm Warg og hans danske kammerat havde ifølge anklagemyndigheden gennem fire måneder adgang til CSC's informationssystem, som de malkede for oplysninger fra en stribe offentlige registre.
Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som Ritzau har fået aktindsigt i.
Og det er alvorlige anklager, de to mænd er oppe imod. De er tiltalt for at have fremkaldt omfattende forstyrrelse af informationssystemer, at have skaffet sig oplysninger om erhvervshemmeligheder og groft hærværk.
Alle tre anklager har en strafferamme på seks år, men senioranklager Maria Cingari har under et tidligere retsmøde fortalt, at anklagemyndigheden vil gå efter en straf på omkring fire års fængsel.
Fra omkring 13. februar 2012 opfordrede danskeren Warg til at hacke sig ind i politiets systemer og gav ham oplysninger om politiets it-systemer samt brugernavne til CSC's informationssystem - herunder brugernavnene på flere ansatte i politiet.
Ifølge anklageskriftet lykkedes det omkring 7. april at trænge ind CSC's system. Derefter kopierede de frem til 30. august et stort antal filer fra blandt andet politiets registre og downloadede dem til ip-adresser i Tyskland, Iran og Cambodja.
Det drejede sig om stærkt personfølsomme oplysninger fra blandt andet kriminalregistret, kørekortregistret, Schengen Informationssystem og cpr-registret.
Gottfrid Svartholm Warg blev udleveret fra Sverige i november sidste år og har siddet varetægtsfængslet lige siden, mens den unge dansker har været varetægtsfængslet siden 6. juni sidste år.
Tidligere har det været fremme, at der forud for hackerangrebet var en chat mellem to personer, der kaldte sig henholdsvis "Advanced Persistent Terrorist Threat" og "My Evil Twin". Politiet mener, at danskeren er den første, mens Warg ifølge politiet er den anden.
Begge de tiltalte nægter sig skyldige i det, som Maria Cingari har kaldt "den alvorligste hackersag i Danmark". Warg har forklaret, at hans computer er blevet fjernstyret af andre hackere til at bryde ind hos CSC, mens danskeren har nægtet at udtale sig.
Om de fastholder deres holdning under retssagen, vil vise sig, når nævningetinget sættes i Retten på Frederiksberg 2. september.
/ritzau/