Tjek din e-boks: Nu kommer der besked til 400.000 danskere

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

400.000 danskere modtager en besked i deres e-boks, som bør besvares.

 Hele 400.000 danskere over 15 år modtager i disse dage et brev i deres e-boks. I brevet er der et spørgeskema om bevægelsesmønstre og vaner, som et hold forskere fra Syddansk Universitets Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, står bag.

Læs også

Hella Joof afslører frygtelig fortid: Misbrugt seksuelt 14 nætter i træk

Via besvarelserne, efterfølgende interviews med et udsnit af de personer, der har besvaret og såkaldte frafaldsanalyser med folk, der har modtaget spørgeskemaet, men ikke svaret, samt gennem objektive målinger vil forskerne kortlægge danskernes bevægelsesmønstre og vores motiver og muligheder for at bevæge os.

 Undersøgelsen skal give et overordnet nationalt billede af danskernes bevægelsesvaner og - på kommuneplan - bidrage med forklaringer på eventuelle forskelle. Når resultaterne foreligger, modtager hver kommune et notat om netop deres borgeres bevægelsesvaner, og forskerne vil give gode råd om, hvad der kan gøres i hver enkelt kommune for at skabe mere bevægelse.

Det oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse, og der opfordres til, at borgerne får svaret på spørgeskemaet. For uden svar kan skemaet ikke bruges til meget, forklarer Ulla Svendsen, leder af Sundhedscenter Vest.

Håber at det kan motivere

Ulla Svendsen  understreger, at kommunen allerede har fokus på at nå ud til nogle af de befolkningsgrupper, der ikke i forvejen dyrker idræt og som derfor er mindre aktive end befolkningen som helhed. Men tilføjer, at Sundhedscenteret håber at kunne bruge undersøgelse til at skabe tilbud, der vil motivere de resterende, ikke så aktive borgere til at få mere bevægelse og dermed livsglæde ind til dagligdagen.

“ Det allervigtigste budskab er, at lidt bevægelse er bedre end ingen bevægelse i hverdagen. Ultimativt er formålet med projektet da også at skabe et Danmark i bevægelse, hvor vi lever bedre og sundere liv, fordi vi bevæger os. Og det behøver ifølge forskerne ikke være i form af et maratonløb eller flere timer i fitness, for også i hverdagen kan vi lægge bevægelse ind i de ting, vi foretager os,” forklarer hun og fortsætter:

 "Al form for bevægelse styrker nemlig vores sundhed, vores velvære og vores samvær med andre mennesker. Uanset om det er en gåtur, når vi cykler på arbejdet, når vi dyrker idræt, slår græs eller danser til en fest.”

 400.000 danskere over 15 år vil som sagt i disse dage modtage et spørgeskema om bevægelsesmønstre og vaner i deres e-boks, som kan hjælpe landets kommuner. 

Læs også

Giffel-glad Brøndby-fan er i kæmpe gæld: Brugte 1.500 kroner på at navngive en stjerne

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip