Trist nyt for feriegæster: Alle fly aflyst

Skrevet af Henrik R

39 uger siden

|

14/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Grundet et vulkanudbrud er alle afgange nu blevet aflyst.

Dagens topnyheder

Den berømte vulkan Etna på Sicilien er gået i udbrud, hvilket har ført til massive forstyrrelser i flytrafikken. Lufthavnen i Catania, som ligger tæt på vulkanen, har aflyst alle flyvninger som følge af udbruddet.

Ifølge oplysninger fra lufthavnens hjemmeside er mange af de planlagte flyvninger enten blevet aflyst eller omdirigeret til Palermo. Dette skridt er blevet nødvendigt for at sikre passagerernes sikkerhed, da vulkanens askeudslip kan forstyrre flyvninger.

Den engelske avis, Independent, rapporterer, at titusindvis af rejsende, der skulle til eller fra det østlige Sicilien, vil blive berørt af disse forstyrrelser.

Etna, som ligger cirka 50 kilometer nord for Catania, er en af de mest aktive vulkaner i verden og er kendt for sine regelmæssige udbrud.

Høj aktivitet i august

Catania Lufthavn er en af de travleste i regionen, især i august måned, hvor den håndterer omkring 200 afgange eller ankomster dagligt. Beslutningen om at lukke lufthavnen blev truffet efter en flyvning fra Casablanca ankom kl. 2.58.

Det er endnu uklart, hvornår normale flyvninger vil genoptages, men situationen overvåges nøje af lufthavnsmyndighederne. Passagerer rådes til at tjekke med deres flyselskaber for opdateringer om deres flyvninger.