Trist nyt til disse benzin- og dieselbilsejere

Skrevet af Emil Martesen

10 uger siden

|

20/03/2024
Foto: Shutterstock
Nu er der trist nyt til en lang række diesel- og benzinbilsejere

Dagens topnyheder

I hjertet af København tegner der sig en vision om en grønnere og mere bæredygtig hovedstad.

En betydelig gruppe af byens politikere har nu sat kursen mod en dristig målsætning: At udfase benzin- og dieseldrevne biler fra byens gader og veje.

Et skridt, der modtages med åbne arme af et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, som ser det som en afgørende manøvre for at virkeliggøre drømmen om en fossilfri by inden 2030.

Det skriver TV 2 Kosmopol

Forslaget, som blev fremsat af Radikale Venstre, modtog bred støtte, selvom det mødte modstand fra de borgerlige partier som Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, så stemte resten af Borgerrepræsentationen for.

Det ambitiøse tiltag indebærer oprettelsen af såkaldte nulemissionszoner – områder hvor benzin- og dieselkøretøjer vil blive forbudt.

En nylig aftale på regeringsplan har åbnet op for, at kommuner nu kan etablere zoner fri for fossilbiler. Dog mener et flertal i København, at en enkelt zone langtfra er nok for at nå deres visionære mål.

Som følge heraf har Borgerrepræsentationen nu instrueret Teknik- og Miljøforvaltningen samt andre relevante instanser om at undersøge mulighederne for at København kan få dispensation til at indføre flere nulemissionszoner end den ene, som lovgivningen aktuelt tillader.

Katrine Kildgaard, der er teknik- og miljøordfører for partiet på Københavns Rådhus, lægger heller ikke skjul på, at hun er glad for, at Borgerrepræsentationen nu har bakket op om forslaget:

"Det er enormt positivt, at der er opbakning til at presse på for at få frihed til at implementere grøn omstilling", siger hun til TV 2 Kosmopol.