TV 2 med stor overraskelse: Tv-serie om dronning Margrethe er på vej

Skrevet af Kamille Isaksen

18/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kort efter tronskiftet har TV 2 nu meddelt, at de vil lave en tv-serie om dronningen.

Dagens topnyheder

Hun har været på alle danskernes læber det seneste stykke tid, efter hun i sin nytårstale annoncerede, at hun ville abdicere fra tronen efter 52-års regeringstid og overlade tronen til sin førstefødte søn, Kong Frederik. 

Dronning Margrethes begivenhedsrige liv blev først fremvist i en musikalsk opsætning på Det Kongelige Teater og får nu plads på TV-skærmen i en kommende fiktionsserie "Af Guds nåde." 

Det skriver SE & HØR

TV 2 og produktionsselskabet Sam Productions har iværksat et ambitiøst projekt med titlen "Af Guds nåde". Det kommer til at være en fiktionsserie, som dykker ned i livet og arven efter dronning Margrethe. Denne kommende serie markerer endnu et skridt i fortællingen om Danmarks kongehus.

Pernille Bech Christensen, senior executive producer på TV 2, forklarer seriens relevans: "Af Guds nåde" er en vigtig historie om alle os danskere fortalt med udgangspunkt i det danske kongehus og med Margrethe som omdrejningspunkt for historien." Serien, der starter i 1940, vil afspejle både det kongelige livs glans og de politiske dilemmaer, familien står overfor.

Hertil tilføjer hun, at det er en serie, der handler om mere end blot en skildring af et kongehus. Det er derimod en fortælling om en familie, en institution, og dens kamp for at bevare relevans i en moderne verden. Dette projekt stræber efter at afspejle det danske kongehus' indflydelse på den danske identitet og samfundets udvikling.

Blandt de kreative hjerner bag serien er Søren Sveistrup, kendt for sine succesrige krimiserier "Kastanjemanden" og "Forbrydelsen". Udviklingen af serien, som har været undervejs i halvandet år, begyndte længe før dronningen abdicerede og overlod tronen til kong Frederik.

Optagelserne til "Af Guds nåde" forventes at starte i 2025, og selvom rollelisten endnu ikke er offentliggjort, skaber seriens koncept og produktionsteam store forventninger.