TV 2-stjerne med chokerende afsløring: Opdagede farens kræft

15/09/2023 22:14

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er skuespiller Anna Stokholms absolutte hjertebarn at passe på helbredet.

Mest læste i dag

Danskerne har efterhånden stiftet bekendtskab med Anna Stokholm i en hel række forbindelser, herunder når hun står foran kameraet i tv-serier som "Sygeplejeskolen" og "Minkavlerne". Men det er normalt som skuespiller.

Og inden længe springer hun ud i en ny udfordring - nemlig rollen som tv-vært.

Anna Stokholm skal som bekendt stå side om side med Christian Degn og Michèle Bellaiche som vært, når indsamlingsshowet "Hjertegalla" løber over skærmen.

Et job, som Anna Stokholm har takket ja til, blandt andet fordi hun mener, at det er vigtigt at formidle viden om forebyggelse af sygdom, inden det er for sent, men også fordi, at det står hende nær.

Inden showet løber af stablen, har hun over for B.T. knyttet nogle ord til, hvad der fylder i hendes hjerte, da hun bliver spurgt: "Hvornår er der senest faldet en sten fra dit hjerte?"

Hertil svarer hun, at det var da hendes far blev kureret for kræft.

Anna Stokholm fortæller, at det heldigvis ikke var et langt sygdomsforløb.

"Det var hurtigt opdaget, og det var hurtigt, at det blev kureret. Det var modermærkekræft, og det var faktisk mig, der fandt modermærket og bad ham om at få det tjekket."

Og chokket har sat sig dybt i hende, hvorfor hun nu selv sørger for at få tjekket op på alt det, man kan tjekke op på, herunder knuder i brystet, modermærker eller celleforandringer i livmoderen.

Det er netop i denne forbindelse, at rollen som vært på "Hjertegalla" betyder noget helt særligt for Anna Stokholm.

"Det er mit hjertebarn at samle en masse viden ind om førstehjælp, så jeg kan dele ud af den og forhåbentligt give andre lyst til at få samme viden. Særligt så folk ved, hvad de skal gøre, hvis de står i en nødsituation."

Showet sendes på TV 2 Charlie den 16. september.