TV 2-vært kritiserer egen station: “Jeg forstår det ikke”

Foto: Shutterstock.com

Hun kan ikke forstå ledelsens beslutning.

Journalister fra TV 2 har i den seneste tid arbejdet på en dokumentar, som skulle undersøge de mange sager om sexisme og krænkelser på danske arbejdspladser.

Læs også

Søren Pind afslører: Derfor forlader jeg Mads & Monopolet

Men i går kom det frem, at dokumentar-projektet bliver skrottet. Mange af sagerne om sexisme og krænkelser, drejer sig nemlig om TV 2 selv, og kanalen ønsker ikke at undersøge sig selv, oplyste TV 2.

“Vores vurdering er, at TV 2 grundlæggende ikke er de rigtige til at undersøge sig selv – og dermed ikke de rigtige til at producere og publicere en dokumentar, når indholdet er endt med i høj grad at handle om os selv. Derfor går vi ikke videre med projektet. Vi synes ikke, det er troværdigt, at TV 2 undersøger sig selv,” skrev TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon, i en mail til TV 2s ansatte.

Jacob Kwon understreger, at det ikke har været et let valg at droppe dokumentaren. Han skriver også, at de har meddelt de mange kilder, der har været en del af dokumentaren, at de er velkomne til at kontakte andre medier, som kan udkomme med deres historier. 

Forstår ikke beslutningen

Men mailen fra Jacob Kwon har fået flere ansatte til at reagere. Over 150 TV 2-medarbejdere har torsdag morgen sendt et brev til TV 2's ledelse. De forstår ikke beslutningen om at droppe dokumentaren. En af de 150 er TV 2 News-værten Karen-Helene Hjorth. 

“Jeg forstår ikke argumentationen. Jeg forstår ikke, at TV2 ikke kan undersøge sig selv. For så skulle de have lagt den ned fra start. Siden september har det været TV 2, der har arbejdet med denne her dokumentar, og man har hele tiden vidst, at det ville involvere os selv. Når man så fandt ud af, at det måske var et problem, kunne man have gjort det her på mange andre og mere elegante måder. Eksempelvis ved at udlåne journalisterne til et eksternt produktionsselskab, siger hun til Ekstra Bladet.

Foto: Claus Troelsgaard TV 2

Ud over Karen-Helene Hjorth har blandt andre TV2-værterne Cecilie Beck og Anna Ingrisch også skrevet under på brevet, skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Christian Degn med afsløring: “Far er helt forelsket”

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip