Tyskland sætter foden ned: Stiller betingelser for forhandlinger med Rusland og Putin

13/11/2023 09:42

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Tyskland sætter foden ned.

Mest læste i dag

Den tyske kansler Olaf Scholz har fastsat en klar betingelse for eventuelle forhandlinger med Rusland: en fuldstændig tilbagetrækning af russiske tropper fra Ukraine.

Denne holdning blev understreget under et midtvejsvalgsmøde i Heilbronn, hvor Olaf Scholz fordømte Ruslands militære tilstedeværelse i Ukraine som en genopblussen af imperialisme i Europa.

Det skriver Heilbronner Stimme.

Han udtalte i samme ombæring, at dialog med Rusland kun er mulig, når deres tropper har forladt ukrainsk territorium fuldstændigt.

Artiklen lægger heller ikke skjul på, at Ukraines allierede officielt ikke har støttet forhandlinger med Rusland ud over den ukrainske fredsløsning.

Dette henviser til den 10-punkts plan foreslået af den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky tilbage i november 2022, som kræver fuld tilbagetrækning af russiske styrker fra ulovligt besatte ukrainske territorier og genoprettelsen af Ukraines territoriale integritet.

Og på trods af skepsis fra vestlige allierede om Ruslands villighed til at engagere sig i meningsfulde fredssamtaler, har Tyskland besluttet at fordoble sit militære bistandsbudget til Ukraine i 2024.

Oprindeligt sat til fire milliarder euro, er beløbet blevet forøget til otte milliarder euro, hvilket gør Tyskland til den næststørste globale bidragyder af militær bistand til Ukraine efter USA.