Tyvenes nye metode til at stjæle spredes - se her hvad du for alt i verden bør undgå

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

15/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bør du for alt i verden undgå.

Dagens topnyheder

Handskerummet i din bil er noget, som kan bruges til opbevaring af stort set alt mellem himmel og jord.

De fleste har bilens nødvendige papirer liggende, men derudover ser indholdet meget forskelligt ud fra bil til bil.

Mens flere foretrækker at have praktiske ting, som GPS-enheder og parkeringstilladelser liggende, er der andre, der har fyldt det op med søde sager til de længere køreture.

Dog viser det sig nu, at der er én særlig ting, som man aldrig bør efterlade i handskerummet.

Det skriver NewsIT.

Mange danskere bruger rummet til at opbevare nøglerne til deres hjem. Selvom det kan virke praktisk, så er der en meget god grund til, at man bør holde sig væk fra den praksis.

Tyvene er nemlig kommet på en ny metode, hvor de bryder ind i folks biler - og dermed handskerum - med det ene formål at finde et sæt husnøgler.

Via papirer og andre oplysninger fra bilen, kan tyvene hurtigt spore sig frem til, hvor du bor, og hvis de har en nøgle, så er det ganske let for dem, at tømme dit hus for værdifulde genstande, når du ikke er hjemme.

Metoden vinder især frem i Spanien, og de spanske myndigheder har allerede udsendt advarsler og råd på sociale medier, som netop omhandler denne metode.

For nylig resulterede politiets efterforskning i anholdelsen af fire personer fra en organiseret bande, der er ansvarlige for mere end 60 bil- og husindbrud.

Bandemedlemmerne udnyttede handskerummets indhold til at lokalisere ofrenes adresser og udførte derefter indbrud i hjemmene, hvor de stjal værdigenstande.

Denne form for kriminalitet er ikke kun begrænset til Spanien, og det er vigtigt, at bilister overvejer deres vaner, når det kommer til opbevaring af personlige genstande i bilen.

For at beskytte dig selv mod lignende tyverier, anbefales det at holde såvel nøgler som personlige og følsomme dokumenter på sig.

Ved at være opmærksom på, hvor du opbevarer dine værdier, og ved at tage et par simple forholdsregler, kan du sikre både dine ejendele og din ro i sindet.