U21-træner: Vi har stor tro på os selv før EM-playoff

U21-landstræner Jess Thorup kunne tirsdag aften se sine spillere afslutte EM-kvalifikationen med en suveræn sejr på 7-1 i Aalborg over Bulgarien.

Thorup erkender, at han aldrig følte sig presset ude på bænken, men han synes alligevel, at bulgarerne ydede god modstand frem til Lucas Andersens 1-0-mål efter små 20 minutters spil.

- Det blev en stille dag på kontoret. Det er kun glædeligt.

- Men nemt og nemt ... Det første kvarter til 20 minutter viste bulgarerne, at de har noget at byde ind med. Vi havde lidt problemer, men da vi først fik det hele til at køre, så var det en fryd for øjet, siger Jess Thorup til DR3.

Danmark vandt suverænt gruppe to med 26 af 30 mulige point, hvilket betyder, at danskerne har en chance for at blive seedet til to kommende playoff-kampe mod en modstander, der bliver fundet på fredag.

- Det vigtige i fodbold er at have selvtillid og tro på sig selv, og det har vi bygget op gennem hele kvalifikationen.

- Nu har vi nået vores første delmål, og der venter os en svær modstander i playoff. Vi skal matches på højeste niveau, og det er op til os selv, om vi kan tage det næste skridt, siger Jess Thorup.

I anden halvleg af tirsdagens opgør mod Bulgarien forsøgte U21-træneren at afprøve en ny angrebsopstilling med to høje angribere - IFK Göteborgs Kenneth Zohore og debutanten Emil Berggreen fra Hobro.

I den første time havde Lucas Andersen fra Ajax Amsterdam ligget alene på toppen.

- Hvis det er det, som der skal til for, at vi kan ændre på stillingen i vores fremtidige kampe, så skal det øves i sådan en kamp.

- Vi vidste, at vi havde styr på plan a, men det er rart at have noget i rygsækken fremadrettet, siger Thorup.

Zohore, Berggreen og Lucas Andersen kom alle på måltavlen. Andersen endda to gange.

Riza Durmisi, der også fik scoret, og Kenneth Zohore blev skadet i slutfasen, men Jess Thorup regner ikke med, at det er så alvorligt.

- Zohore ser ud til at glide og blev måske trykket lidt på knæet. Men han har det bedre nu. Durmisis problem var noget muskulært i maven.

- Mon ikke de er klar igen snart, lyder det fra Jess Thorup.

Næste års EM får deltagelse af otte nationer og foregår i Tjekkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip