Uddannelseschef frifindes for svindel med fupkurser

Vestre Landsret har frifundet en uddannelseschef ved Skanderborg Odder Center for Uddannelse. Det oplyser mandens forsvarsadvokat, Jan Schneider.

Uddannelseschefen blev ellers i oktober idømt en betinget dom på ni måneders fængsel ved byretten i Horsens for svindel med skattekroner.

- Vestre Landsret har truffet den helt rigtige afgørelse i en sag, som min klient aldrig burde have været tiltalt for, siger Jan Schneider.

Sagen drejer sig om, at centret har indberettet fiktive kursushold til Undervisningsministeriet og på den måde opnået tilskud, som man ikke var berettiget til.

Men Vestre Landsret vurderer, at uddannelseschefen ikke aktivt har medvirket til ulovlighederne, selv om han angiveligt har været vidende om de fiktive kurser.

Landsretten fastslår nemlig, at manden ikke har haft pligt til at underrette hverken politiet eller centrets bestyrelse om fifleriet, og derfor kan han heller ikke dømmes for passiv medvirken.

Nogle kunne måske mene, at uddannelseschefen har et moralsk problem i sagen, men juridisk er der intet at komme efter.

- Der er stensikkert ikke et juridisk problem. Om der er et moralsk, skal jeg ikke kunne sige, men man kan jo også argumentere for, at det er en svær situation at havne i, når ens chef giver ordrer til en underordnet om at oprette de her kurser, siger Jan Schneider til Ritzau.

I forbindelse med byretssagen blev uddannelseschefens chef, centrets direktør, også dømt i sagen. Direktøren blev idømt en straf på fængsel i to år og tre måneder, men retten valgte, at manden kun skulle afsone tre måneder, mens resten blev gjort betinget.

Direktøren valgte i modsætning til uddannelseschefen ikke at anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip