Udlændinge: Danske børn mangler respekt!

Skrevet af Laura Nygaard

23/05/2015

Mest læste i dag

Danske børn mangler respekt, mener en række udlændinge, som har boet i Danmark gennem flere år, skriver Søndagsavisen.

Udlændingene bakkes op af eksperter, der mener, at grænser er en hjælp og ikke en straf for børnene.

Danske børn siger 'hold kæft', 'idiot' og 'dumme mor', smækker benene op på bordet i skolen, leger med servicet på restauranterne og tages med på råd om alt fra aftensmad til sommerferie og føler sig ligestillede med deres forældre.

Læs også: 10 tips til curlingforældre i sportsklubberne

- Jeg synes, at mange danske børn er rigtig frække og nærmest føler sig ligestillede med deres forældre. Der er ingen respekt. Jeg synes, at børn har for meget at sige, og at de voksne burde bestemme mere, siger Tracy Barring­ton fra Storbritannien, der er en del af Søndagsavisens udlændingepanel, der består af otte mennesker, som kommer fra andre lande, men alle har boet i Danmark i en årrække.

Observationen bakkes op af familievejleder Lola Jensen:

- Danske forældre er bange for at være en autoritet over for børnene. De har lært, at man ikke skal skælde ud, og det skal man heller ikke, men så kommer alle de lange ord i stedet: 'Jeg anerkender dig, jeg kan godt se det fra dit perspektiv, det er heller ikke let for dig ...' Man er en hel roman om at nå frem til pointen, hvor barnet bare skal have en klar anvisning. Forældre skyr konflikter så meget, at de kommer til at gå i den anden retning, siger hun og tilføjer, at børn ikke skal have lov til at sige hold kæft.

Læs også: Chauffør fik nok af uvorne unger: Låste skolebørn inde i bussen

John Halse, psykolog, forfatter og tidligere formand for Børns Vilkår er enig i, at forældre skal sætte grænser, siger han til Søndagsavisen:

- Det er positivt, at vi møder vores børn med respekt, giver dem indflydelse og lytter til dem. Men vi skal være klar over, at det giver modspilsbørn, og det kræver, at forældrene kan sætte grænser for, hvad børnene skal have indflydelse på, og hvad der er til forhandling.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: