Udvandrede fra “Aftenshowet” på DR: Nu taler han ud

Skrevet af Kamille Isaksen

34 uger siden

|

22/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det tidligere bandemedlem Abud Mustafa efterlod studiet og resten af DR’s seere med spørgende øjne, da han skred fra “Aftenshowet” under et interview.

Dagens topnyheder

Bølgerne gik højt, da der i “Aftenshowet” blev debatteret om SVM-regeringens nye bandepakke. I debatten deltog skuespilleren og det tidligere bandemedlem Adud Mustafa samt Socialdemokratiets retsordfører Bjørn Brandenborg. 

Idet debatten var på sit højeste, valgte Abud Mustafa i sine følelsers vold hastigt at forlade interviewet. 

I et interview med Ekstra Bladet udtaler Abud Mustafa således om episoden: 

- ´Jeg kunne bare mærke, det blev et tungt emne at snakke om. Det blev ubehageligt. Selvfølgelig er jeg frustreret og sur, men det var ikke over debatten i programmet. Følelserne var i kog. Det er et vigtigt emne, og jeg føler ikke, at det bliver taget seriøst, siger Abud Mustafa.

Efterfølgende har skuespilleren slået fast, at udvandringen ikke skyldes, at han var sur eller utilfreds med hverken sin meddebattør eller værterne på showet. 

Nedsmeltningen i DR’s program skyldes i stedet, at det diskuterede emne er et, som står Mustafas hjerte nær og dermed intensiverer skuespillerens følelser. Han mener ikke, at SVM-regeringens nye bandepakke vil komme de unge til gavn, men modsat svigte flere unge i psykiatrien. 

- Psykiatrien er et emne, hvor det er gået op for mig, hvor meget det har manglet, efter at jeg kan se, hvor meget det psykiske har fyldt i mit liv, uden at jeg har været opmærksom på det. Jeg har gået i 30 år og troet, at tingene var normale. Nu finder jeg så ud af, at det går igen i andre generationer. Hos dem, der ser op til de ældre i dag, ligesom vi gjorde, da jeg var yngre. Det er det samme billede´. 

Efterfølgende har Abud Mustafa modtaget overvældende støtte fra DR’s seere, idet han vågnede op til en telefon fyldt med flere hundrede anerkendende beskeder fra mennesker i alle aldre.