Uenighed efter Mette Frederiksens udmelding: De små klasser kan blive lukket igen

Foto: Shutterstock.com

Onsdag bliver dagen, hvor der bliver holdt pressemøde om, hvilke restriktioner, der potentielt kan blive lempet.

Det er dog ikke det, der står i Mette Frederiksens opslag på Facebook. Hun indikerer, at man allerede mandag kan komme til at vide, hvad den kommende tid vil bringe. 

"Næste uge kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle flere af restriktionerne. Måske regionalt. Mere om det i morgen, når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier," skriver hun.

TV 2 har dog været i dialog med to eksperter, som begge satte ord på Mette Frederiksens Facebook-udmelding om de eventuelle lempelser af restriktionerne, og her var der forskellig respons at hente.

Læs også

Dansker har været død i 44 år: Hitter nu i udlandet

De snakkede først og fremmest med den tidligere direktør hos Statens Serum Institut Nils Strandberg Pedersen, som ikke vil udelukke, at det i stedet ender med, at scenariet bliver det stik modsatte. 

Han mener, det kan ende med, at regeringen i stedet vælger igen at lukke helt ned for skolerne. Han henviser her til smitteudbruddene, man har set i Kolding og Ishøj Kommune, hvilket medførte, at skolerne atter blev lukket i de respektive kommuner. 

"Det kan man ikke udelukke, for hvornår er bægeret fyldt? Lad os sige, vi får fem store udbrud mere på skoler – så vil man nok sige, at det er man nødt til at gøre."

Professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, Hans Jørn Kolmos, er til gengæld en smule mere optimistisk. Han mener, at der også kan være mulighed for, at man også lader efterskoleeleverne komme tilbage. 

Han lægger dog heller ikke skjul på, at piben hurtigt kan få en anden lyd. 

"Hvis der kommer nye udbrud, kan det selvfølgelig have en enorm betydning for, hvad der kan lade gøre."

Læs også

Nu kommer Mette Frederiksen med udmelding: I næste uge

 

Dagens Gossip