Ukip-leder måske formand igen til september

Lederen af UK Independence Party (Ukip), Nigel Farage, trækker sig som leder af partiet, meddelte han fredag middag.

Han drager konsekvensen, fordi han ikke har formået at hive en sejr i land i valgkredsen Thanet South, og dermed får han ikke selv en plads i det britiske parlaments Underhus.

Den 51-årige Farage lever op til sit løfte, som han kom med inden valget, hvor han bebudede, at han ville træde tilbage som leder af det EU-skeptiske og indvandringskritiske parti, hvis han ikke kom ind i parlamentet.

Nigel Farage's exit som formand kan dog gå hen og blive kort. Han udelukker ikke, at han vil forsøge at genindtage posten som partiets formand. Måske allerede til efteråret.

- Der bliver valg om formandsposten for Ukip i september, og jeg vil hen over sommeren overveje, om jeg vil lægge mit navn i hatten til formandsjobbet igen, betroede Nigel Farage journalister.

Ukip står til 12,6 procent af stemmerne, men på grund af det britiske valgsystem ser det ud til, at partiet må nøjes med en enkelt plads i Underhuset.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip