Ukraine forrådt af deres egen: Nu er han blevet dræbt

Foto: Belta/Reuters/Ritzau Scanpix

Han er mistænkt for at have lækket oplysninger, og menes at være blevet dræbt af den ukrainske sikkerhedstjeneste.

En ukrainsk diplomat ved navn Denis Kirejev blev lørdag skudt. Det er dog først søndag, at årsagen bag skyderiet er blevet afsløret.

Læs også

Rusland beder EU og NATO om at stoppe: Det kan ende galt

Denis Kirejev var en højtstående embedsmand, og var blandt den første delegation, der blev sendt til Hviderusland for at forhandle med Rusland.

Men efter hans egentlige motiver er blevet kendt af den ukrainske sikkerhedstjeneste, er han blevet dræbt. Det skriver Expressen.

Lørdag er han blevet skudt af den ukrainske sikkerhedstjeneste, lyder det fra flere medier, berunder BBC og den ukrainske avis Pravda.

"Han var spion. Du ved, hvad der sker med spioner," sagde en kilde til Pravda.

Der var altså mistanke om, at han var spion for Rusland. Historien er efterfølgende blevet lækket af den russiske oppositionspolitiker Oleksiy Arestovich, der er blevet interviewet af BBC.

Efter sigende skulle skudepisoden være forårsaget af, at Denis Kirejev havde modsat sig en anholdelse, efter han blev underrettet om, at han var mistænkt for landsforræderi. Derefter forsøgte han at række ud efter en betjents våben.

"Præcis hvad der skete, og om han blev skudt, eller om han skød sig selv, kan du spørge sikkerhedstjenesten om," sagde den russiske oppositionspolitiker.

Avisen Pravda hævder, at der var flere beviser mod Denis Kirejev. Der skulle angiveligt være både telefonsamtaler samt oplysninger fra kilder, der bevæger sig i politiske kredse. Kirejev bliver derfor beskrevet som spion.

Læs også

Mette Frederiksen vil undskylde

Den ukrainske efterretningstjeneste har også bekræftet, at de mener, at diplomaten var spion.

 

Dagens Gossip