Ung iransk par danser på gaden: Kort efter sker det chokerende

Skrevet af Emil Martesen

02/02/2023
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Det smukke par skal nu afsone chokerende lang tid i fængsel efter at have danset på gaden.

Dagens topnyheder

Det unge par blev arresteret kort efter en video af dem gik viralt på de sociale medier.

Humlen er, at de dansede foran et af hovedstadens mest kendte varetegn - Azadi-tårnet, hvorfor de nu skal over ti år i fængsel. 

Det oplyser The Guardian

Astiyazh Haghighi og hendes forlovede, Amir Mohammad Ahmadi, der begge er i begyndelsen af ​​20'erne, blev anholdt i begyndelsen af ​​november, for tilsyneladende at bryde en masse regler. 

Haghighi bar ikke tørklæde, i strid med Irans strenge regler. Og For at gøre ondt værre er det forbudt for kvinder at danse offentligt – især med en mand. 

Parret, der allerede havde en tilhængerskare i Teheran som populære Instagram-bloggere, blev dømt for at "opmuntre til korruption og offentlig prostitution" såvel som "forsamling med den hensigt at forstyrre den nationale sikkerhed", hedder det.

Organisationen citerer kilder tæt på familien for, at de er blevet nægtet juridisk bistand under retssagen. Derudover er det unge par nægtet løsladelse mod kaution.

Sagen kommer i kølvandet på, at sagen om den unge kvinde Mahsa Amini, der tilbage i september blev tilbageholdt og fængslet, da hendes tørklæde eftersigende dækkede for lidt af hendes hår. Hun døde et par dage efter. 

Mahsa Aminis død førte til store protester mod det iranske præstestyre – både i Iran og andre lande.