USA med direkte advarsel: Angriber I dem, så starter krigen

Skrevet af Mathias Nielsen

22/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
USA vil leve op til sine forpligtelser, lyder det.

Mest læste i dag

Litauen meldte tidligere på ugen ud, at man vil forbyde varer, som er sanktioneret af EU, at blive transporteret til og fra den russiske enklave Kaliningrad.

Kaliningrad, der tidligere var kendt som havnen i Koenigsberg, og var hovedstaden i Østpreussen, blev erobret fra Nazityskland af Den Røde Hær i april 1945 og afstået til Sovjetunionen efter Anden Verdenskrig.

I dag ligger Kaliningrad klemt inde mellem NATO-medlemmerne Polen og Litauen. Denne udmelding fik tirsdag Rusland til at rase. 

"Rusland vil helt afgjort reagere på sådanne fjendtlige handlinger," lød det fra Nikolai  Patrushev, som er en del af det russiske sikkerhedsråd.

Han fortalte også, at der bliver arbejdet på at finde 'passende foranstaltninger', og at dette vil blive ført ud i livet i den nærmeste fremtid.

"Konsekvenserne vil have en alvorlig, negativ indvirkning på befolkningen i Litauen," fortsatte han.

Nu melder end tredje part sig så ind i konflikten, for nu kommer USA nu med en advarsel til russerne.

- Litauen er medlem af NATO-alliancen. Vi står fast ved de forpligtelser, der er i NATO. Det indebærer selvfølgelig også artikel 5, lyder det fra en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium ifølge TV 2.

Artikel 5 er som bekendt NATO's musketered, der forpligter alle medlemslande til at forsvare hinanden, hvis de bliver angrebet af en fremmed stat.