Utrolig måde at rejse: Kvinde sparer 135.000 kroner ved at passe katte

Skrevet af Henrik R

06/06/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Når man vil udforske et nyt sted i verden, overvejer de fleste hoteller eller Airbnb'er for deres indkvartering. En 31-årige kvinder har fundet en helt anden og noget anderledes måde at rejse verden rundt på.

Dagens topnyheder

I hverdagen arbejde 31-årige Madolline Gourley som entreprenør i Brisbane, Australien. Det var på arbejde en dag i 2017, at Madolline hørte om en anden medarbejder, der 'boede ud af en kuffert' og fandt indkvartering ved at passe andre menneskers katte i området.

Madolline blev fascineret af ideen, og gik derfor hjem og undersøgte sagen, hvor hun stødte på en række hjemmesider, der reklamerede for mulighederne. I oktober samme år tilmeldte hun sig en af de hjemmesider og fik således startet hendes hobby med ‘catsitting’.

En af de første annoncer, hun så på hjemmesiden, var fra et par der ledte efter nogen til at passe et hjem og en kat i San Francisco, mens ejerne var væk i julen. For Madolline var tilbuddet yderst fristende, og ved hjælp af et Skype-opkald, blev aftalen bekræftet.

Efter at have rejst rundt i USA, ankom Madolline til San Francisco og fortsatte med at passe parrets kat i ca. 10 dage. Den 31-årige kvinde har nu delt sin historie med Unilad, og fortæller, at den noget anderledes måde at rejse på har givet hende rigtig mange oplevelser:

“De virkede som rigtig søde, ærlige mennesker, og jeg var heldig at få mit første hus og katte-job gennem dem. Havde oplevelsen gået, eller sluttede, dårligt, ville jeg sandsynligvis ikke have overvejet et andet internationalt hus og katte-job,” - fortæller hun og fortsætter:

“Dette par hjalp bestemt med at forme min oplevelse og gjorde mig ivrig efter at prøve det igen,”

I årene siden hendes første oplevelse, har Madolline gået videre til at passe katte i hjem i New York, Boston, Seattle, Santa Fe og Cincinnati i USA, samt i Tasmanien, Darwin og Sydney i Australien.

Madolline fortæller, at havde de små midlertidige jobs ikke været med gratis indlogering, ville hun nok ikke have sagt ja, men eftersom hun ikke har betalt for steder at bo, har hun sparet store mængder penge - ifølge hende selv over 135.000 kroner.

Madolline forklarede:

“Et af de hjem, jeg boede i, op i Boulder bjergene, var på en lille smule jord. Det var blevet arkitektonisk designet og var en af disse 'ingen udgifter sparet' hjem - selv brusere havde filtreret vand,”

Kattesitteren blev ikke betalt for sin tid, hvor hun passede andre folks kæledyr, men føler, at muligheden for at udforske nye steder er en fair udveksling for arbejdet. Hun har også påpeget, at det at blive betalt for job i USA ville gå imod hendes turistvisum, hvilket ville gøre hendes ophold i landet ulovligt.

Skulle man være interesseret i ideen, men ikke nødvendigvis super vild med katte, er der også mulighed for at passe en lang række andre dyr, fra hunde og fugle til får, kyllinger og lamaer, men Madolline foretrækker at holde sig til katte, da de har tendens til at være relativt nemme at håndtere. 

De der tilbyder husly for katte-pasning kan ifølge Madolline godt finde på at spørge om andre små opgaver der skal klares i huset, mens ejerne er væk, men hun fortæller at det altid fremgår af opslaget, og at man derfor ikke er forpligtet til at accepterer yderligere arbejde, når først aftalen er indgået.