V om lystfiskerplan: Dan Jørgensen provokerer erhvervet

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) modarbejder hele Folketinget, når han bruger sin energi på at lave handlingsplaner for lyst- og fritidsfiskeri.

Sådan lyder det fra Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen lørdag.

- Regeringen italesætter, at vi skal sikre vækst, beskæftigelse, transport og vores velfærdssamfund. Og med al respekt så lever vi altså ikke af lystfiskeri, siger han til Ritzau.

Thomas Danielsen mener, at fødevareministerens udmeldinger om nationalret, dyresex og senest lystfiskeri bliver diskuteret på bekostning af politik, der gavner erhvervslivet.

- Ministeren har ikke nogen strategi for det, som vi lever af - det professionelle fiskeri og landbrug. Det går alt sammen ud på hobbylandbrug og lystfiskeri, og man tager ikke hånd om erhvervslivet, siger Thomas Danielsen.

- Man kan ikke være uenig i, at vi skal have et attraktivt lystfiskeri, og det har vi også. Men denne her slags politik gavner ikke det professionelle erhverv, fortsætter han.

Lørdag præsenterer Dan Jørgensen en ny handlingsplan, der skal gavne lystfiskeriet i Danmark. Blandt andet vil han øge bestanden af gedder, hvilket betyder, at alle gedder, der fanges, skal genudsættes.

- Selvfølgelig skal vi fremme lystfiskeriet, men ministerens udtalelse om, at vi skal leve af lystfiskeri fremadrettet er en voldsom provokation overfor vores professionelle fiskeerhverv, som er en af verdens største, og som man er ved at sætte over styr, fordi man ikke understøtter det, siger Thomas Danielsen.

Ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri skaber lyst- og fritidsfiskeri i Danmark hvert år omkring 2500 danske arbejdspladser og en omsætning på omkring tre milliarder kroner.

Dansk Sportsfiskerforbund roser planen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip