Vanvittig rig, europæisk 'Formel 1'-nøgleperson melder klart ud: Jeg ville "tage en kugle" for Putin

Foto: Shutterstock

Det er ikke alle, der tager afstand fra Vladimir Putin.

Bernie Ecclestone er tidligere direktør og præsident i Formula One Group, der administrerer det verdenskendte racerløb Formel 1, og han er med en personlig formue på cirka 12,6 milliarder kroner én af Storbritanniens rigeste personer. 

Bernie Ecclestone / Foto: Shutterstock

Den 91-årige milliardær har gennem tiden været en anerkendt erhvervsmand, som har haft stor indflydelse på Formel 1 og blandt andet er blevet udnævnt som den vigtigste person inden for Formel 1.

Læs også

Dokumentar afslører: Prins Charles friede til anden kvinde før Diana, men hun afviste ham

De seneste måneder har han dog været i mediernes søgelys for noget helt andet. 

Det skriver Ladbible

Erhvervsmanden har nemlig før i tiden ikke lagt skjul på sit tætte venskab med Ruslands præsident, Vladimir Putin, og det venskab, skulle man tro, blev sat på prøve, da Rusland invaderede Ukraine d. 24. februar i år, men det gjorde det tilsyneladende ikke.

Selvom de fleste vestlige regeringer, politikere, erhvervsfolk og virksomheder var hurtige til at 'cutte' al forbindelse til Rusland og særligt Putin, så holdte Ecclestone nemlig fast i, at Putin er en god ven. 

Blot én dag efter invasionens start beskrev rigmanden således Putin som "beundringsværdig," og siden har han udtalt, at det ikke var Putins mening at starte en krig. 

Den holdning ville 'Good Morning Britain'-værterne Ben Shephard og Kate Garraway gerne høre mere om, da Ecclestone forleden gæstede programmet og til spørgsmålet om, hvorvidt han stadig ser Putin som en ven, svarede rigmanden, at han "stadig [ville] tage en kugle for ham."

"Jeg ville helst [have], at det ikke gjorde ondt, men hvis det gjorde, ville jeg stadig tage en kugle for ham," udtalte han således.

Den tidligere erhvervsmand fortsatte med at beskrive Putin som en "førsteklasses person" og forsvarede desuden invasionen af Ukraine ved at sige: "Hvad han gør, er noget, som han troede, var den rigtige ting at gøre for Rusland. Uheldigvis, er han ligesom en lang række forretningsfolk, ligesom mig, vi laver fejl fra tid til anden."

"Det startede ikke som en krig," udtalte han blandt andet og forklarede, at han er sikker på, at det ikke var Putins ønske at starte en krig. 

Læs også

R. Kelly skal 30 år i fængsel

 

 

 

 

Dagens Gossip