R. Kelly skal 30 år i fængsel

Foto: Shutterstock

Den amerikanske musiker er ved retten i New York blevet idømt 30 års fængsel.

Den amerikanske stjerne, der er kendt som 'Kongen af R&B' og står bag hitsange som 'I Believe I Can Fly', 'Step In The Name of Love' og 'Ignition', kan se frem til at tilbringe de næste mange år bag tremmer.

Læs også

Tillæg på 30.000 kroner: Nu bliver det dyrere for disse bilister

Den 55-årige R&B-stjerne er nemlig blevet idømt hele 30 års fængsel for en række overgreb, der er begået over flere år. Det skriver AP.

Onsdag er dommen faldet ved retten i New York, hvilket sker efter, at han i september sidste år blev kendt skyldig i blandt andet afpresning, menneskehandel og seksuelle overgreb.

Flere af de kvinder, der har været udsat for de forfærdelige handlinger, som R. Kelly nu er blevet dømt 30 års fængsel for, talte ved onsdagens retsmøde New York.

Fælles for flere af dem var, at de kunne fortælle om, hvordan den verdenskendte musiker knækkede de mentalt og udnyttede dem.

Til trods for, at han fik mulighed for det, valgte R. Kelly, hvis borgerlige navn er Robert Sylvester Kelly, at han ikke ville tale i retten, inden dommen blev afsagt.

Straffen på 30 års fængsel er desuden hårdere, end den minimumsstraf, som anklageren i sagen valgte at gå efter.

Tidligere på måneden kom det nemlig frem, at anklageren ville kræve mindst 25 års fængsel til den amerikanske musiker. Hans forsvarsadvokat sagde i denne forbindelse, at 14 års fængsel ville være mere passende.

R. Kelly har være genstand for en række efterforskninger hos politiet i næsten to årtier. På trods af dette, var det dokumentarserien 'Surviving R. Kelly', der endte med for alvor at sætte fokus på de anklager, der blev fremsat mod ham.

Læs også

Krigen spreder sig til Norden: Offentlige myndigheder angrebet af russisk hackergruppe

Retssagen, der endelig fandt sted onsdag, er blevet udskudt flere gange på grund af pandemien såvel som ændringer i R. Kellys forsvarshold. Han har siddet varetægtsfængslet i 2,5 år, da han har siddet bag tremmer, siden han blev sigtet i 2019.

 

Dagens Gossip