Forvirringen omkring besparelsen på boligydelsen har været stor. Kritikere påstår at langt flere pensionister vil blive ramt, end det antal man i første omgang troede, da de blå partier blev enige om finansloven.
Ifølge Venstres finansordfører, Jacob Jensen, er man dog nødt til at afvente Finansministeriets vurdering af sagen, før det er muligt at drage konklusioner om, hvad der skal ske fremover.
- Lovgivningsprocessen handler om, at organisationer og privatpersoner skal give høringssvar og bemærkninger, så vi kan teste, at det hænger sådan sammen ude i den virkelige verden, som vi havde troet, siger Jacob Jensen til Ritzau.
Dansk Folkeparti er blevet kritiseret for at lægge stemmer til et finanslovsforslag, der vil skære i boligydelsen til op mod 175.000 ældre borgere. Partiet troede, at der var tale om et lavere antal.
Dansk Folkepartis støtte til finanslovens såkaldte boligydelsespakke fik Ældre Sagen til at reagere.
Organisationen har fremlagt tal, der viser, at mellem 150.000 og 175.000 ældre vil få færre penge i boligydelse. Deriblandt er de fattigste pensionister, der kun lever af folkepension.
Derfor gennemgår Finansministeriet Ældre Sagens tal, fortæller finansordføreren.
- Laver man en aftale med Venstre, skal man også kunne regne med den.
- De tal, Ældre Sagen har bragt ind, er man nu ved at undersøge i Finansministeriet. Så kan lovforslaget blive rettet til, så den aftale, der er indgået, er en, man kan regne med, siger Jacob Jensen.
Spørger man partierne i oppositionen, er Finansministeriets undersøgelse af sagen ikke nok.
Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne har indkaldt til et hastesamråd, inden finanslovsforslaget skal igennem tredje behandling i folketingssalen.
/ritzau/