Verdens ældste person er død: Her er den nye titelholder

Skrevet af Mathias Madsen

26/04/2022
Foto: Guinness World Records
Foto: Guinness World Records
Verdens ældste person er død, og det gør naturligvis, at en ny person har fået titlen.

Dagens topnyheder

I går kunne Guinness World Records offentliggøre en trist nyhed om, at japanske Kane Tanaka er død. 

Tanaka var på daværende tidspunkt verdens ældste person med en alder på 119, og hun ville være blevet 120 d. 2. januar næste år. 

Hun overtog titlen som verdens ældste person, da hun var 116 år og 28 dage, og derudover havde hun ved sin død også titlen som den næstældste person, der nogensinde har levet. 

Hendes død har naturligvis gjort, at der nu er en ny person, som har overtaget titlen, og det er ifølge Ladbible den franske nonne Lucile Randon; bedre kendt som Søster Andre. 

Hun er 118 år gammel og er dermed allerede tæt på at overgå Tanakas alder. 

Laurent Toussaint, som er computerforsker og 'tracker' for franske INED, har ifølge France24 forklaret, at Søster Andre efter Tanakas død "helt sikkert bliver den ældste, og med lang afstand da den næstældste person er en polsk kvinde, som er 115." 

Den ældre kvinde, som har mistet synet med alderen, har udtalt, at hun er "glad" for titlen og "rigtig godt kan lide opmærksomheden," men at hun ikke har tænkt sig at forlade Jorden, før hun har slået både Tanaka og Jeanne Calment. 

Calment er den ældste person, som nogensinde har levet og den eneste, som har været ældre end Tanaka. 

Calment kom også fra Frankrig og var hele 122 år, da hun døde i 1997, og Søster Andre har derfor stadig mindst fire år endnu, hvis hun skal slå rekorden og blive den ældste person nogensinde. 

I dag lever Søster Andre på et plejehjem i Toulon, hvor hun begynder hver dag med et solidt morgenmåltid og morgenmesse. 

Hun blev født d. 11. februar 1904 og har derfor oplevet lidt af hvert siden. 

Udover at have gennemlevet to verdenskrige, Den Kolde Krig og en coronapandemi, har hun også arbejdet som guvernante i Paris, før hun sværgede til religionen og blev nonne hos 'Daugthers of Charity'. 

Derudover har hun blandt andet modtaget et håndskrevet lykønskningsbrev fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, i forbindelse med hendes 118-års fødselsdag.

Du kan læse mere om Søster Andre ved at trykke her.