Vestager: Pilen peger opad for dansk økonomi

Dansk økonomi er kommet i gear, og det ses ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ikke mindst på, at beskæftigelsen er steget med 20.000 personer siden begyndelsen af 2013. Især unge og ældre er kommet i beskæftigelse.

- Pilen peger fortsat opad for dansk økonomi. Der kan være udsving undervejs, men helhedsindtrykket er positivt. Vi ser stadig flere tegn på fremgang.

- Ikke mindst på arbejdsmarkedet, hvor udviklingen for alvor er vendt, siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse i forbindelse med regeringens Økonomiske Redegørelse.

Ministeren peger på, at der er flere jobåbninger, flere ledige kommer i arbejde, og færre bliver ramt af langtidsledighed.

- Det er glædeligt, at vi nu begynder at se resultaterne af regeringens målrettede arbejde med at få Danmark helt ud af krisen. Vi har holdt hånden under beskæftigelsen i kriseårene, og vi har gennemført reformer, der både er med til at sikre os et velfungerende arbejdsmarked og skabe grobund for et holdbart opsving i dansk økonomi frem mod 2020, siger hun.

Regeringen fastholder sit skøn for den økonomiske vækst på 1,4 procent i år og to procent næste år. Selv om regeringen ikke har ændret på skønnet for den økonomiske vækst siden den sidste Økonomiske Redegørelse i maj, skruer den en tand op for forventningerne til beskæftigelsen.

Nu ventes beskæftigelsen at stige med henholdsvis 21.000 og 22.000 personer i 2014 og 2015, og regeringen ser 2000 færre ledige, idet bruttoledigheden i år i gennemsnit vil lande på 135.000 og næste år på 126.000 - det er 4000 færre end regeringen ventede i maj.

Det skyldes, at over det seneste år til halvandet er både efterspørgsel og produktion vokset. Derfor vurderer regeringens økonomer, at økonomien har gode forudsætninger for at fortsætte fremgangen i resten af året og i 2015.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip