Vestager: Pilen peger opad for dansk økonomi

Dansk økonomi er kommet i gear, og det ses ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ikke mindst på, at beskæftigelsen er steget med 20.000 personer siden begyndelsen af 2013. Især unge og ældre er kommet i beskæftigelse.

- Pilen peger fortsat opad for dansk økonomi. Der kan være udsving undervejs, men helhedsindtrykket er positivt. Vi ser stadig flere tegn på fremgang.

- Ikke mindst på arbejdsmarkedet, hvor udviklingen for alvor er vendt, siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse i forbindelse med regeringens Økonomiske Redegørelse.

Ministeren peger på, at der er flere jobåbninger, flere ledige kommer i arbejde, og færre bliver ramt af langtidsledighed.

- Det er glædeligt, at vi nu begynder at se resultaterne af regeringens målrettede arbejde med at få Danmark helt ud af krisen. Vi har holdt hånden under beskæftigelsen i kriseårene, og vi har gennemført reformer, der både er med til at sikre os et velfungerende arbejdsmarked og skabe grobund for et holdbart opsving i dansk økonomi frem mod 2020, siger hun.

Regeringen fastholder sit skøn for den økonomiske vækst på 1,4 procent i år og to procent næste år. Selv om regeringen ikke har ændret på skønnet for den økonomiske vækst siden den sidste Økonomiske Redegørelse i maj, skruer den en tand op for forventningerne til beskæftigelsen.

Nu ventes beskæftigelsen at stige med henholdsvis 21.000 og 22.000 personer i 2014 og 2015, og regeringen ser 2000 færre ledige, idet bruttoledigheden i år i gennemsnit vil lande på 135.000 og næste år på 126.000 - det er 4000 færre end regeringen ventede i maj.

Det skyldes, at over det seneste år til halvandet er både efterspørgsel og produktion vokset. Derfor vurderer regeringens økonomer, at økonomien har gode forudsætninger for at fortsætte fremgangen i resten af året og i 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip