Vestager udvider undersøgelse af skat til alle EU-lande

EU-Kommissionen udvider nu undersøgelsen af virksomheders favorable skatteaftaler til samtlige 28 EU-lande.

- Jeg har brug for et samlet billede af praksis med skatteaftaler i EU for at bekæmpe skatteunddragelse. I dag har jeg bedt alle medlemslande give os oplysninger, siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager i et tweet.

Kommissæren er i forvejen i færd med at undersøge tilfælde af mulige brud på EU's konkurrenceregler i syv af EU's 28 medlemslande.

Der er desuden blevet igangsat undersøgelser af skatteaftaler lavet for fire store selskaber - Apple i Irland, Starbucks i Holland og Amazon og den finansielle arm af Fiat i Luxembourg.

Den såkaldte Luxleaks-skandale har ad flere omgange skabt heftig offentlig debat om multinationale selskabers muligheder for at slippe med at betale et minimum i skat i Europa.

Den første afsløring i november viste, at over 340 selskaber, herunder Ikea og Pepsi, i årene 2002-2010 indgik aftaler med skattemyndighederne i Luxembourg, så de fik minimeret deres skattebetaling.

Teknisk set er det lovligt at give selskaber særlige skattefordele, men det er EU-Kommissionens bekymring, at det i nogle tilfælde kan betegnes som ulovlig statsstøtte.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, som formelt begyndte sit arbejde i kommissionen i november, er selv blevet voldsomt kritiseret i Luxleaks-sagen.

Han var nemlig regeringschef i Luxembourg, da skattereglerne blev vedtaget mellem 2002 og 2010.

Ikke desto mindre er større gennemsigtighed om selskabsskat og kamp mod skatteunddragelse defineret som en høj prioritet i den nye EU-kommissions arbejdsprogram under Jean-Claude Juncker.

/ritzau/DPA

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip