Vestas-aktionærer forgyldes efter regnskab

Vindmølleselskabet Vestas har haft en forrygende fredag.

Først kom selskabet fra morgenstunden ud med en opjustering af 2014-resultatet - og det fik de store smil frem på aktionærernes ansigter.

I hvert fald steg aktierne gennem fredagen efter de positive nyheder fra selskabet.

Og en Vestas-aktie steg samlet med 17,19 procent og endte i kurs 236,6.

Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen siger, at det først og fremmest er indtjeningskraften og opjusteringen i dagens kvartalsregnskab, der er overbevisende.

- Og de tilkendegivelser vi får på, at der stadig er masser at komme efter på det amerikanske marked, hvad angår ordreindgang, siger Jacob Pedersen.

Vestas-aktien var i høj kurs fra åbningen af Københavns Fondsbørs fredag morgen, hvor aktien ret hurtigt lagde sig til rette med en stigning på omkring 10 procent.

Men klokken 14.30 dansk tid åbnede det amerikanske aktiemarked, og interessen fra de amerikanske og andre udenlandske investorer var med til at sende Vestas en ekstra gang i vejret, vurderer Jacob Pedersen.

Senioranalytikeren tror på, at aktien kan stige endnu mere, selv efter fredagens "kurs-come back".

- Regnskabet, vi har fået i dag, siger alt om, at en Vestas-aktie i nærheden af kurs 300 er mere rigtigt prissat end en Vestas-aktie i nærheden af kurs 200, siger han.

Vestas meddelte fredag morgen, at selskabet opjusterer forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner.

Også mål for pengestrømme og overskudsgrad løftes.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip