Vigtig besked på vej til 260.000 danskere

13/09/2023 16:03

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
260.000 danskere modtager snart en vigtig besked.

Mest læste i dag

Hvis du er gået på pension, gør du klogt i at holde øje med e-Boks eller din postkasse de næste tre uger.

Udbetaling Danmark sender nemlig besked ud til 260.000 pensionister, og indholdet er mildest talt noget, du gerne vil have styr på.

Det er nemlig årsopgørelsen for 2022, der er på vej til pensionister med selvstændig virksomhed og pensionister, der bor uden for landets grænser.

Det gælder desuden også pensionister, hvis ægtefælle eller samlever har selvstændig virksomhed.

Det skriver Fagligsenior.

De fleste andre pensionister fik deres pensionsopgørelse tilbage i maj måned.

Derfor er det vigtigt

Efter mange år på arbejdsmarkedet ved du, hvor vigtig årsopgørelsen kan være for din økonomi, og det ændrer sig ikke, efter du er gået på pension.

Siden opgørelsen er for år 2022, betyder det også, at de nuværende regler, som blev ændret ved årsskiftet, ikke gjaldt dengang, og derfor kan du altså ikke vide dig helt sikker.

D. 1. januar 2023 blev reglerne nemlig ændret, så din ægtefælles eller samlevers løn ikke længere blev modregnet i din ret til din respektive pension. I 2022 blev lønnen netop modregnet, og derfor kan det altså godt være en skidt nyhed, du får fra Udbetaling Danmark.

Af samme årsag kan folkepensionister, også blive modregnet af deres egen arbejdsindtægt, da de nye regler for modregning i folkepension først træder i kræft d. 1. januar 2024, men med tilbagevirkende kraft fra d. 1. januar 2023.

Forventningen er, at de pensionister, der har fået for lidt i pension i 2022, og derfor skal have pension udbetalt, får beløbet udbetalt den 31. oktober 2023.

Mere information om årsopgørelsen for 2022 kan findes her

www.borger.dk/opgoerelse-pension for borgere i Danmark
www.borger.dk/international-pension-opgoerelse for borgere i udlandet