Vildt: Så mange faldt i politiets fælde ved Roskilde Festival

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politiet har gjort sig en vældig god forretning.

Lørdag kunne tusindvis af hungrende festivalgæster atter komme ind i campområdet til årets Roskilde Festival, som dette år vil være helt speciel af flere årsager. For det første er det jubilæumsår, da dette års festival vil være nummer 50 af slagsen.

Desuden er det første gang siden 2019, da der som bekendt var coronarestriktioner i 2020 og 2021.

Læs også

Rød blok mister stemmer: Ét parti taber stort

Roskilde Festival er selvsagt et stort trækplaster for mennesker fra både ind- og udland. Derfor er trafikken omkring Roskilde også ekstra presset i disse dage. 

Midt- og Vestsjællands politi har af samme årsag et øget fokus på området omkring Roskilde Festival, og det er ikke nogen dårlig idé.

I tidsrummet mellem klokken 13 og 20 søndag havde politiet i Midt- og Vestsjællands politi sat en ATK-vogn op på Holbækmotorvejen, som målte hastigheden på bilisterne i det østgående spor ved afkørsel 12 Roskilde S / Køgevej nær Roskilde Festival.

Grundet festivalen er der lige nu lavet en midlertidig nedsættelse af hastigheden fra 110 km/t til 80 km/t, og det er der tilsyneladende mange bilister, der ikke helt har bemærket.

I det pågældende tidsrum passerede 12.971 bilister ATK-vognen. Af disse blev 516 bilister taget i at køre for hurtigt.

Af de blitzede bilister kan 76 ud over en bøde også forvente at få et klip i kørekortet, og tre bilister kørte mere end 60 procent for hurtigt, så de ud over bøden står til en betinget frakendelse af kørekortet.

Hurtigste bilist blev målt til at køre 144 km/t, altså 66 kilometer hurtigere end tilladt. Også lørdag var den gal med bilister, der kørte alt for stærkt i området omkring Roskilde Festival.

I løbet af lørdagen stoppede politiet således tæt på 1000 bilister, der havde svært ved at overholde fartgrænserne. En bilist blev taget med 158 kilometer i timen, skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Ekspert: Her kan prins Christian ende med at gå

 

 

Dagens Gossip