Virksomhed bag populære måltidskasser fyrer over 600 medarbejdere

Skrevet af Mathias Nielsen

83 uger siden

|

16/10/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hello Fresh fyrer en del medarbejdere.

Dagens topnyheder

I de seneste år er måltidskasser blevet meget populære blandt danske familier. De kommer som en god hjælp i en travl hverdag, hvor mange familier gerne vil have mere tid til hinanden.

Også under coronanedlukningerne strømmede folk til disse virksomheder. En af de virksomheder, som især har vundet stort indpas hos danskerne, er tyske Hello Fresh.

Men tiderne ser ud til at være skiftet i den tyske virksomhed. Selvom salget har været stigende, så er det gået den anden vej med driftsresultatet.

Det skyldes blandt andet de stigende priser. Som en direkte konsekvens af dårligere økonomi fyrer Hello Fresh nu 611 medarbejdere og nedlægger et lager i Californien, USA. Det skriver Business Insider ifølge Finans.

I en udtalelse til mediet siger en talsperson for Hello Fresh, at selskabet ønsker at fokusere på »nyere og mere effektive lokationer« og »rentabel vækst gennem strategiske investeringer i infrastruktur, teknologi og højeffektiv drift«.

Hello Fresh-aktien toppede i november 2021, hvor kursen i en kort periode var oppe over 90 euro per aktie. Siden er kursen faldet til mindre end en fjerdedel (21 euro).

Den faldende aktiekurs til trods, så er selskabets omsætning stigende. I den første halvdel af 2022 var omsætningen 30 procent højere end i første halvdel af 2021.

Til gengæld har stigende udgifter udhulet resultatet, hvilket kan ses i den forstand at driftsresultatet for første halvår 2022 kun er det halve i forhold til samme periode i 2021.