VM-matematik: Danmark taber ikke med vilje

Den helt store kugleramme er i brug ved VM i herrehåndbold forud for lørdagens sidste indledende gruppekampe.

Danmark har med uafgjort mod Argentina og Tyskland forpasset chancen for at vinde gruppe D, og det kan vise sig at være en fordel at tabe til Polen.

I hvert fald hvis alle de danske spillere har det som stregspiller Jesper Nøddesbo i forhold til skrækmodstanderen Frankrig.

- Jeg vil da helst slippe for at møde Frankrig. Dem vil jeg gerne vente med i så lang tid som muligt, siger Nøddesbo.

Det kan dog også vise sig at være en katastrofe for danskerne at tabe til Polen, men det afhænger af Frankrigs kamp mod Sverige i gruppe C. En kamp, der spilles klokken 19 dansk tid - samtidig med Danmark-Polen.

Fast ligger det, at Danmark går videre fra gruppen som toer eller treer. Som toer med sejr eller uafgjort i kampen mod polakkerne, som treer ved et nederlag til Polen.

Herefter parres Danmarks gruppe med gruppe C. Hvis VM's store forhåndsfavorit Frankrig som ventet vinder over Sverige, vil det være en fordel for Danmark at tabe til polakkerne i forhold til at slippe for Frankrig.

Bliver Danmark treer, hedder det videre program med stor sandsynlighed Sverige i 1/8-finalen, Kroatien i kvartfinalen og Tyskland i semifinalen, mens en sejr eller uafgjort mod polakkerne vil betyde en 1/8-finale mod Egypten eller Island, kvartfinale mod Spanien og semifinale mod Frankrig.

Alle de spekulationer gør de sig dog ingenlunde i den danske lejr. Danskerne vil vinde. Fordi det er etisk korrekt, fordi de vil have momentum, gang i spillet og styrke selvtilliden.

Og så fordi, de slet ikke kan overskue regnestykket eller bryder sig om skrækscenariet ved et nederlag til Polen, hvilket kan udløse en 1/8-finale mod stærke Frankrig, hvis franskmændene ikke slår Sverige.

Anders Eggert udlægger teksten:

- Vi skal være toer. Vi vil hellere have Island eller Egypten end Frankrig eller Sverige i 1/8-finalen. Svenskerne har spillet godt, og Frankrig vil vi under alle omstændigheder ikke møde.

- Så selv om vi kunne spekulere i det, så havde vi ikke gjort det alligevel. Der er heller ikke nogen grund til det, for vi skal have den andenplads. Vi spiller for at vinde. Der er slet ikke noget der, siger han.

Så selv om danskerne sagtens kunne spekulere i et nederlag til Polen, især hvis franskmændene hurtigt sætter tingene på plads mod Sverige, er det ikke noget, der fylder det mindste hos spillerne.

- Vi kommer ikke til at holde øje med Sveriges kamp mod Frankrig. Det kan man ikke, siger Jesper Nøddesbo, der ikke har fokus på de mulige modstandere fra gruppe C.

- Det har jeg overhovedet ikke kigget på. Det er meget klichéagtigt, men jeg holder mig til én kamp ad gangen. Jeg kan ikke overskue, hvem vi så krydser med.

Playmaker Rasmus Lauge, der var kampens bedste spiller og scorede ni mål mod Rusland torsdag, tænker kun på at vinde over Polen.

- Jeg ved ikke engang, hvem vi kan komme til at møde. Jeg ved ikke, hvilken gruppe vi bliver parret med, siger Lauge.

Danmarks kamp mod Polen går i gang klokken 19.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip