Voldsomt drama på vaccinecenter i Horsens

Skrevet af Nicolai Busekist

29/11/2021
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
På et vaccinationscenter i Horsens udfoldede der sig natten til søndag et voldsomt drama, hvor flere ruder blev knust.

Mest læste i dag

Natten til søndag blev vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens udsat for hærværk.

I bygningen, der på nuværende tidspunkt fungerer som vaccinationscenter, er der blevet knust en rude.

Desuden har Sydøstjyllands Politis efterforskning også vist, at der formentlig også har været forsøg på at gøre yderligere skade på bygningen.

I en pressemeddelelse oplyser Sydøstjyllands Politi, at der flere steder er spor efter forsøg på ildspåsættelse. Dog begrænser skaderne sig primært til ruden, der er blevet knust, selvom der har været forsøg på yderligere hærværk.

"Vi ser med alvor på hændelsen og efterforsker nu, hvad der ligger bag," siger politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Han fortæller desuden, at de ser med stor alvor på sagen, fordi vaccinationscentret og dets personale varetager en vigtig samfundsopgave, og derfor må der ikke være bekymring hos hverken personale eller borgere.

"Vaccinationscentre og deres personale har i denne tid en meget vigtig samfundsopgave og det er ikke i orden at skabe bekymring hos hverken personalet, der arbejder der, eller hos borgere, der får udsat deres vigtige vaccination," siger han.

Det var en medarbejder i vaccinationscentret, der ringede til Sydøstjyllands Politi for at anmelde, at der var sket hærværk.

Hærværket blev opdaget søndag morgen omkring kl. 09, hvor medarbejderne mødte ind. 

Herefter blev der straks sendt en udrykning til stedet. Da Sydøstjyllands Politi ankom til stedet, blev hurtigt iværksat en efterforskning af det begåede hærværk.

For at sikre en effektiv og dybdegående efterforskning, har Sydøstjyllands Politi har gjort brug af kriminalteknikere, hunde samt en række andre efterforskningsskridt. I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at efterforskningen fortsat er i gang.

For at skabe tryghed hos både personale på vaccinationscentre samt de borgere, der skal vaccinere, har Sydøstjyllands Politi besluttet at iværksætte tryghedsskabende tiltag i form af øget patruljering i området.