14-årig fængsles på livstid efter historisk dom

Foto: Shutterstock

En historisk retssag er nu afsluttet, hvor en 14-årig blandt andet idømmes fængsel på livstid.

En bevæbnet mand på 14 år, der skød skoledrengen Keon Lincoln med en revolver i et ondskabsfuldt bandeangreb i Birmingham, er blevet fængslet på livstid.

Yussuf Mustapha, hvis identitet blev afsløret af en dommer ved Birmingham Crown Court i dag, står over for en obligatorisk livstidsdom sammen med tre andre teenagere dømt for at have myrdet den 15-årige Keon nær hans hjem i Handsworth, Birmingham.

Læs også

Pfizer melder ud omkring vaccineeffekt mod Omikron

Keon blev skudt på og stukket efter at have forsøgt at undslippe det chokerende 30 sekunder lange overfald i januar i år.

Han døde to timer senere på Birmingham Children's Hospital af et skudsår i maven.

En større arterie var også blevet overskåret, da han pådrog sig otte alvorlige skader. I en uhyggelig erklæring om et offer i dag sagde Keons mor: 

“Jeg er i et mareridt, som jeg ikke kan vågne op fra. Der er taget et stykke af min sjæl fra mig.” 

Mustapha blev tidligere på måneden dømt for mord af nævninge efter en fem uger lang retssag. Han fortalte nævninge, at han ikke var på mordstedet, men indrømmede, at han havde løjet for politiet.

Den 14-årige viste kun få følelser, da dommen blev læst op. 

Lord Justice William Davis ophævede en retskendelse, der forbød medierne at navngive Mustapha, og sagde, at det var i offentlighedens interesse at navngive ham, og at foranstaltningen havde repræsenteret en "væsentlig begrænsning" af pressens mulighed for at rapportere om sagen.

Dommeren sagde også, at en 16-årig ung, der blev fundet skyldig i mord, skulle nævnes, men udsatte ophævelsen af ​​kendelsen, indtil resultatet af appellen mod hans domfældelse.

Deres medskyldige Michael Ugochukwu og Tahjgeem Breakenridge, begge 18, blev også dømt for mord og fængslet på livstid.

Kieron Donaldson, 18, blev fundet skyldig i ulovligt at have dræbt Keon efter at have købt våben, der blev brugt til drabet, og blev idømt 12 års fængsel.  Dommeren sagde: 

“Keons mor var i familiens hjem, hun gik ud for at finde sin søn døende på fortovet efter at have hørt skuddene udenfor. Ikke alene var hun blevet berøvet sin søn, men havde også oplevelsen og traumet ved at se ham dø.”

“Når en 15-årig dreng bliver dræbt på den måde, er det første spørgsmål, nogen stiller, ''hvorfor?''. Det spørgsmål er aldrig blevet besvaret,” afsluttede dommeren ifølge Daily Mail.

Her kan du se billeder af de skyldige: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10254095/Gunman-shot-dead-schoo...

Læs også

DMI udsender kategori 2-varsel: Snestorm på vej

 

 

Dagens Gossip