Voldtog sin datter gennem 5-årig periode: Nu har han fået sin straf

Skrevet af Nicolai Busekist

11/12/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 54-årig dansk mand voldtog adskillige gange sin datter gennem en 5-årig periode. Fredag har han fået sin straf.

Dagens topnyheder

En 54-årig mand fra Brøndby har gennem en femårig periode udsat sin teenagedatter for adskillige seksuelle overgreb. 

Et nævningeting i Retten i Glostrup har nu slået fast, at han er skyldig i dette. Som følge af dette er den 54-årige mand blevet idømt seks års fængsel. Det skriver Ritzau. 

Manden var tiltalt for voldtægt og andet seksuelt forhold samt blufærdighedskrænkelse af datteren. Forseelserne er blevet begået adskillige gange over en periode på fem år. 

Overgrebene stod på fra datteren var 14 år gammel, frem til at sagen blev anmeldt fem år senere. Voldtægterne og overgrebene skete adskillige gange, og i perioder forgreb han sig på hende ugentligt eller hver anden uge. Det står i anklageskriftet. 

På sin hjemmeside har Retten i Glostrup om dommen skrevet, at det er fundet bevist, at faren er skyldig i anklagerne. 

Der bliver af dommerne og nævningene lagt 'navnlig vægt på datterens sammenhængende og troværdige forklaring om overgrebene'. Hertil bliver datterens forklaring også støttet af tekniske beviser. 

"Retten bemærkede i øvrigt, at den 54-årige allerede efter sin egen forklaring havde en særdeles grænseoverskridende adfærd over for datteren," skriver retten. 

Dommen på seks års fængsel er blevet tildelt, fordi der lægges vægt på karakteren, antallet og grovheden af de seksuelle overgreb, der alle er blevet begået mod datteren i eget hjem. 

Faren nægter sig dog skyldig, og har valgt at anke dommen. I rotten har han bl.a. forklaret, at han og hans datter havde et godt og ganske almindeligt far/datter-forhold til hinanden.

Den 54-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden april. Han får heller ikke lov til at komme hjem i denne omgang, da han også skal sidde fængslet under ankesagen.