Rystede forældre: Fritidsklub insisterer på at sende 42 børn afsted til Lalandia

Foto: Shutterstock.com

Fra fredag til søndag sender en fritidsklub 42 børn til Lalandia. Dermed trodser de myndighedernes anbefaling.

Fritidsklubben Liften i Lystrup nær Aarhus trodser myndighedernes anbefalinger. Fra fredag til søndag sender de 42 børn afsted på weekendtur til Lalandia.

Læs også

Mia døde i dagplejen - knust mor advarer andre om denne fejl

Det er ikke alle forældre, der synes, at det er en god ide, skriver TV 2 Østjylland.

Tirsdag formiddag modtog Pernille Biegel, hvis datter går i fritidsklubben, en mail, hvori, der blev redegjort for, at den planlagte tur bliver gennemført trods myndighedernes anbefalinger. Det finder Pernille Biegel mærkværdigt, og udtaler, at de er ‘rystet’ over fritidsklubbens beslutning.

I mailen står der, at fritidsklubben har været i kontakt med Lalandia, som ikke vil tilbagebetale penge, da det fra myndighedernes side ikke er en tvungen nedlukning. Der bliver forsikret om fra feriecentrets side, at der tages alle forbehold i forhold til corona.

Derfor har fritidsklubben i samråd med bestyrelsen altså valgt at gennemføre turen. Men i mailen gøres det samtidig klart, at der er forståelse for, hvis forældre ikke ønsker, at deres barn skal deltage, og derfor har der også været mulighed for at takke nej til turen og få penge refunderet.

Alligevel synes Pernille Biegel, at det er rystende, at turen gennemføres.

Trodser myndighederne 

Henrik Friis, der er daglig leder af Liften, har til TV 2 Østjylland udtalt, at det er en fælles beslutning mellem fritidsklubben, forældrene og bestyrelsen. 

“Forældrene har haft indtil klokken 12 tirsdag til at beslutte, om de vil have pengene tilbage, men langt størstedelen har valgt at deres barn skal med, fordi de stoler på, vi kan gennemføre turen sikkert.”

Ifølge TV 2 Østjylland har alle på nær seks forældrepar bakket op om turen, som altså trodser Børne- og Undervisningsministeriet, som lige nu anbefaler, at alle sociale arrangementer i fritidsklubber aflyses.

Læs også

Tyskland indfører karantæne til danskere

 

 

 

Dagens Gossip