Wilbek: Danmark kan ende i tidernes værste VM-pulje

Bahrain er det eneste dårlige hold i gruppen. Sådan lød udmeldingen fra Ulrik Wilbek, da Danmark ved lodtrækningen i juli havnede i gruppe D ved VM i håndbold i Qatar, der bliver spillet næste år.

Fredag meddelte det internationale håndboldforbund (IHF), at Bahrain har trukket sig fra VM, så nu er kun Danmark, Polen, Rusland, Argentina og Tyskland tilbage i gruppe D.

- Jeg er lige så overrasket som alle andre, siger Ulrik Wilbek, Dansk Håndbold Forbunds sportschef, til Ritzau.

Bahrains exit betyder, at VM-puljen, som i forvejen var hård, kan ende med at blive historisk svær at komme videre fra. Også selv om fire af de seks hold avancerer til 1/8-finalerne.

- Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er rigtigt, men som jeg ser det, er der to muligheder. Den ene er, at der kommer et andet asiatisk hold med i gruppen.

- Den anden er, at Island kommer med, fordi Island er førstereserve og blev snydt i første omgang af Tyskland, siger Ulrik Wilbek.

Sportschefen hentyder til den meget kontroversielle beslutning, IHF foretog, da forbundet gav håndboldstormagten Tyskland et wildcard til VM.

Tyskland kvalificerede sig oprindeligt ikke til VM efter at have tabt til Polen i kvalifikationen.

Tyskerne fik wildcardet på bekostning af Australien, fordi Oceanien ikke havde et anerkendt kontinentalforbund.

Både Australien og Island protesterede over afgørelsen, der blev set som en decideret kommerciel beslutning fra IHF's side, blandt andet fordi tyskerne forventes at trække mange tilskuere med til Qatar.

Island mente, at landet stod foran Tyskland i køen til at få et VM-wildcard. Nu kan Island - måske - komme til VM alligevel.

- Jeg ved jo, at Island er førstereserve et eller andet sted. Så jeg er meget spændt på, om IHF tager et andet asiatisk hold, eller om de tager Island. For hvis man tager Island, så må man sige, at det er tidernes værste VM-pulje, siger Ulrik Wilbek.

Spørgsmål: Og hvad vil du sige til, hvis Danmark havner i tidernes værste VM-pulje?

- Så må vi tage den derfra. Det vil være en kæmpe udfordring.

- Hvis Island kommer med, er vi helt derude, hvor Danmark er med i en pulje, som vi i princippet kan risikere ikke at komme videre fra. Selvfølgelig går vi videre. Men vi kan risikere det, siger sportschefen.

Det internationale håndboldforbund har endnu ikke meldt ud, hvilket hold der kommer til at erstatte Bahrain i Danmarks VM-gruppe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip