Wolfsburg med Bendtner redder lidt af æren i Napoli

24/04/2015

Endnu et truende nederlag blev vendt til et trods alt spiseligt resultat, da Nicklas Bendtners klub, Wolfsburg, torsdag aften mødte Napoli for anden gang på en uge i Europa Leagues kvartfinaler.

Wolfsburg var bagud 0-2 midt i anden halvleg, men reddede 2-2 i udekampen i Italien.

Italienerne er alligevel sikkert videre til semifinalerne med samlet 6-3.

Efter Napolis 4-1-sejr i Tyskland i sidste uge var spændingen stort set forduftet før returkampen.

Nicklas Bendtner spillede hele kampen for Wolfsburg, efter at han i weekenden var droppet til truppen i ligakampen mod Schalke 04.

Det skyldtes, at han dagen før kampen var kommet en time for sent til træning.

Danskeren havde to gode muligheder før pausen i Napoli.

Efter en halv time headede Nicklas Bendtner bolden tæt forbi mål, og fem minutter før pausen trak den danske angriber sig godt fri og afsluttede.

Napoli-målmanden Mariano Andujar leverede dog en god parade på det ellers glimrende forsøg.

Kampen havde mest karakter af træningskamp i første halvleg, men det ændrede sig noget i de sidste 45 minutter, da målene begyndte at rasle ind.

José Maria Callejon og Dries Mertens sendte Napoli på sejrskurs med en scoring hver, men Timm Klose og Ivan Perisic sørgede for, at Wolfsburg trods alt fik lidt ud af anstrengelserne.

De forsvarende Europa League-vindere, Sevilla, reddede 2-2 ude mod Zenit Skt. Petersborg, og spanierne går videre med samlet 4-3.

Kampen så ud til at gå i forlænget spilletid, men fem minutter før tid udlignede Sevillas Kevin Gameiro til slutresultatet.

Fiorentina er videre med samlet 3-1 over ukrainske Dynamo Kiev, efter at italienerne vandt 2-0 hjemme.

Tyske Mario Gómez scorede til 1-0 kort før pausen, kort efter at gæsternes Jeremain Lens var blevet præsenteret for et rødt kort.

Juan Vargas fordoblede føringen lige før slutfløjtet.

Et andet ukrainsk hold, Dnipro, er til gengæld videre til semifinalerne efter 1-0 hjemme over Club Brugge. Den første kamp i Belgien endte uden scoringer.