X Factor-dommer deler ud af de barske hemmeligheder: Tog stærk medicin dagligt

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

13/12/2023
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
X Factor-dommeren deler ud af de barske hemmeligheder.

Dagens topnyheder

Inden længe tages der hul på endnu en sæson af X Factor.

Og denne sæson byder på et comeback til Oh Land, der tidligere har gjort god figur i dommerstolen.

Men selvom der som ofte er smil på hendes læber, så har det ikke været sådan for hende gennem hele livet.

Det løfter den danske musiker og 'X Factor'-dommer sløret for i et åbenhjertigt interview i podcasten 'Det sidste måltid' delt sin personlige kamp med stress og smerte under sin tid i USA.

Her boede hun i en længere periode i 2010'erne, hvor hun blandt andet slog igennem med 2011-hittet 'White Knights'.

Denne periode, der var præget af professionel succes, herunder samarbejde med Pharrell Williams og optræden i David Lettermans talkshow, var også en tid med store personlige udfordringer.

Oh Land beskriver, hvordan hun følte et enormt pres for at opretholde en facade af ubesværet succes, samtidig med at hun tog 'en hel masse slag' på vegne af sit team:

"Jeg tror, jeg var bange for, at andre skulle opdage, at jeg kunne synes, at noget var hårdt. Jeg arbejdede både for at opretholde en illusion af, at jeg kunne alt. Men også tog en hel masse slag på vegne af de andre (Hendes hold, red.)", sagde hun og fortsatte:

"Så jeg arbejdede bare hjernedødt hårdt".

Denne intense arbejdsperiode tog ikke kun en mental, men også en fysisk toll på Oh Land. Hun levede med kroniske smerter som følge af en rygskade, hun pådrog sig som 18-årig, hvilket førte til, at hun var stærkt medicineret.

Hun lagde heller ikke skjul på, at det ikke fik sat en stopper for hende. Tværtimod fik hun indsprøjtninger i ryggen og tog stærke opioider. Disse mediciner blev en del af hendes daglige liv i mange år.

Men til trods for den hårde periode og den stærke medicinering, understreger Oh Land, at hun heldigvis ikke har et stærkt afhængighedsgen, og derfor undgik hun at blive afhængig af den potentielt farlige medicin.

I 2016 vendte Oh Land tilbage til Danmark sammen med sin daværende mand, Eske Kath, og deres søn, Svend. I dag er hun gift med Adi Zukanovic, med hvem hun har sønnen Ernst.

Oh Land er igen aktuel i offentligheden som dommer i den kommende sæson af 'X Factor'.