“X-factor”-stjerne dømt for voldsomt overfald: Nu er navneforbuddet ophævet

Skrevet af Kamille Isaksen

28/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den unge sangerinde, der tidligere skabte overskrifter med sin musikkarriere, blev for nylig dømt i Københavns Byret for et alvorligt overfald på en medarbejder i en 7-Eleven butik.

Dagens topnyheder

Finalisten, som er kendt fra "X Factor", har valgt ikke at anke hendes dom for vold, hvilket betyder, at hendes navn nu kan offentliggøres. 

Den unge sangerinde, der tidligere skabte overskrifter med sin musikkarriere, blev for nylig dømt i Københavns Byret for et alvorligt overfald på en medarbejder i en 7-Eleven butik.

Det skriver SE & HØR

Mathilde Caffey, der vandt andenpladsen i "X Factor" i 2020, stod over for retten for to uger siden og modtog sin dom uden at appellere den. Dette førte til ophævelsen af det navneforbud, som hidtil havde beskyttet hendes identitet og de øvrige tiltalte.

I retten blev Mathilde Caffey, sammen med sin tidligere kæreste og en kammerat, dømt for et voldsomt overfald på en kioskansat i december året forinden. 

Dommen inkluderede fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for Mathilde. Hendes medskyldige blev også idømt betinget fængsel og samfundstjeneste.

Ifølge anklagen gik de tre tiltalte til angreb på den kioskansatte ved at kaste genstande, slå, sparke, og spytte på ham. Offeret blev desuden væltet omkuld og gentagne gange sparket og slået på kroppen og hovedet mere end 40 gange. De kastede også flere genstande efter ham, herunder fyldte dåser, glasflasker og et plexiglas-skilt.

Under retssagen blev der vist en video, hvor Mathilde Caffey kastede en fyldt breezer efter manden og sparkede ham, mens han lå ned i kiosken. I retten udtrykte den unge sangerinde sin beklagelse over situationen og udtrykte sin anger.

Hendes forsvarsadvokat Hassan Mahmood gav udtryk for, at Mathilde var lettet over, at dette kapitel nu var afsluttet. Han nævnte også, at hun ønskede at gå videre med sit liv.

Siden sin tid i "X Factor" har den nu 19-årige sangerinde arbejdet på at forfølge sin musikkarriere og har deltaget i forskellige musikprojekter, herunder Urban Grrls, der støtter unge kvinder i musikbranchen.