X Factor med stor ændring inden ny sæson

Skrevet af Mathias Busekist

11/06/2022
I sidste sæson af ’X Factor’ blev formatet ændret, og nu er endnu en ændring på vej.

Dagens topnyheder

I sidste sæson af "X Factor" blev man introduceret for en banebrydning ændring i formatet, da hver dommer ikke længere fik tildelt en kategori, men i stedet tog en deltager fra hver kategori med sig til liveshows. 

Det betød, at hver dommer havde en solist over 23, en solist under 23 samt en gruppe. 

Men ifølge TV 2 er endnu en ændring på vej. 

Ifølge mediet vil man afholde en workshop forud for den traditionelle audition, hvor man vil åbne muligheden for solister, der ønsker at indgå i en vokalgruppe, at blive matchet med ligesindede. 

Det kræver, at man indsender en video, hvor man synger til sin bedste evne, hvorefter repræsentanter fra "X Factor" og Universal Music vil se videoerne og invitere udvalgte sangere til workshoppen, der finder sted den 26. juni i København. 

Ifølge Dorte Borregaard, der er TV 2-redaktør på "X Factor", har der nemlig været særligt én kategori, der har været "sværere" end de andre, når det kommer til "X Factor" - og det er altså grupperne. 

Man har derfor udtænkt workshoppen for at få et endnu stærkere felt. 

"Her kan nye talenter, der drømmer om at være med i en gruppe, få mulighed for at blive sammensat af fagfolk blandt andet fra pladeselskabet Universal, som vil have fokus på såvel talent som på ’X Factor’," siger Dorte Borregaard ifølge TV 2. 

Deltagerne vil til workshoppen indgå i forskellige konstellationer, hvor man synger med hinanden, ligesom man vil afprøve forskellige genrer. 

Formatændringen betyder altså, at solister kan indgå i en gruppe, selvom den ikke er blevet formet på forhånd.