Forside Opskrifter Dette vidste du ikke, at avocado kan bruges til

Dette vidste du ikke, at avocado kan bruges til

Dette vidste du ikke, at avocado kan bruges til

Chokolademuffins med en uventet ingrediens

Lige nu læser andre

Til 6 chokolademuffins med avocado 

150g æblesmør (link til opskrift) eller æblemos eller bananmos

100g smeltet mørk chokolade

90g avocadomos (svarer til kødet fra 1 lille avocado)

Læs også

2 æg

75g mandelmel

25g kokospalmesukker (evt. lidt mere, hvis du vil have det sødere)

½ tsk. vanillepulver

¼ tsk. havsalt

50g høvlet mørk chokolade

 

Smelt 100g mørk chokolade over meget lav varme i en kasserolle eller over vandbad.

Foto: Sabine Murati

Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Blend kødet sammen til en glat mos med en stavblender.

Foto: Sabine Murati

Bland æblesmør, smeltet chokolade og avocadomos sammen.

Foto: Sabine Murati

 

Foto: Sabine Murati

Tilsæt æggene og rør rundt igen.

Foto: Sabine Murati

Tilsæt mandelmel, kokospalmesukker, vanillepulver og havsalt og rør dejen sammen.

Foto: Sabine Murati

Høvl 50g mørk chokolade til spåner med en almindelig kartoffelskræller, eller riv chokoladen groft på et rivejern. Bland chokoladespånerne i dejen.

Foto: Sabine Murati

Fordel dejen i en metal muffinpande beklædt med papirmuffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 50-60 minutter.

Foto: Sabine Murati

Kagerne kan holde en uges tid på køl i en lukket beholder eller kan fryses ned for længere holdbarhed.

Foto: Sabine Murati

 

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

 

 

Læs også

Fandt du artiklen spændende? Del den her Del artiklen: