Chokolademuffins med en uventet ingrediens
Lige nu læser andre
Til 6 chokolademuffins med avocado
150g æblesmør (link til opskrift) eller æblemos eller bananmos
100g smeltet mørk chokolade
90g avocadomos (svarer til kødet fra 1 lille avocado)
Læs også
2 æg
75g mandelmel
25g kokospalmesukker (evt. lidt mere, hvis du vil have det sødere)
½ tsk. vanillepulver
¼ tsk. havsalt
50g høvlet mørk chokolade
Smelt 100g mørk chokolade over meget lav varme i en kasserolle eller over vandbad.

Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Blend kødet sammen til en glat mos med en stavblender.

Bland æblesmør, smeltet chokolade og avocadomos sammen.


Tilsæt æggene og rør rundt igen.

Tilsæt mandelmel, kokospalmesukker, vanillepulver og havsalt og rør dejen sammen.

Høvl 50g mørk chokolade til spåner med en almindelig kartoffelskræller, eller riv chokoladen groft på et rivejern. Bland chokoladespånerne i dejen.

Fordel dejen i en metal muffinpande beklædt med papirmuffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 50-60 minutter.

Kagerne kan holde en uges tid på køl i en lukket beholder eller kan fryses ned for længere holdbarhed.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.