333 uger siden

|

01/01/2018
Dagens.dk har samlet de bedste opskrifter på alt fra traditionel dansk mad til eksotiske retter fra alle verdens hjørner. Hvor lang tid skal et hårdkogt æg feks. have til hvordan man nemt og billigt laver chili con carne. Du finder det hele her.

Dagens topnyheder

Vi prøver altid at bringe de bedste retter og tager meget gerne imod tips og tricks i kommentarerne.

Agurkesalat - Hjemmelavet agurkesalat kan spises året rundt og til mange forskellige retter. Her finder du den bedste opskrift på god gammeldags agurkesalat.

Bagekartofler - Dagens.dk har testet denne opskrift på lækre sprøde bagte kartofler uden staniol. Vi anbefaler danske bagekartofler, men størrelsen er ikke så vigtigt.

Brændte mandler - Kom i rigtig julestemning med denne opskrift på brændte mandler. Her finder du også kokkens lille tip til at tilføre mandlerne ekstra smag.

Chiagrød - Den er nem, den er sund og så er chiagrød en af forårets mest hippe morgenspiser. Se hvorfor og hvordan du laver den.

Chili con carne - En klassisk ret, hvis man godt kan lide stærk mad, som er nemt at lave til billige penge. Chili con carne lyder mexicansk, men kommer oprindeligt fra Texas, USA.

Flødestuvet spinat - Denne sunde anretning er bedst kendt som tilbehør til alle former for laks. Navnet flødestuvet spinat giver lidt sig selv, da de to primære ingredienser er fløde og spinat.

Forloren hare eller fupkanin, som nogle spøgefuldt kalder den, er en af de rigtig gamle og traditionelle retter. Her finder du den bedste opskrift på forloren hare med bacon.

Fødselsdagsboller - Når der skal fejres fødselsdag, fødselsdagsboller er must at have på bordet. Lær hvordan du lettest laver lækre boller på en let og enkel måde.

Gammeldags pandekager - Hvem siger nej til sprøde pandekager med syltetøj eller rørsukker? Denne opskrift på gammeldags pandekager er et sikkert hit hos både store og små. 

Grillet paprika-mandelcreme - Har du købt en stor lækker saftig bøf og mangler noget til at komme på toppen. Så kan vi anfale denne opskrift på mandelcreme med paprika.

Hårdkogt æg - Sådan koger du det perfekte hårdkogte æg. Her finder du alle kogertider på hårdkogt æg, smilende æg og blødkogt æg. Samt et lille trick til hvordan du undgå at dine æg revner i gryden mens de koger og hvordan du hurtigt piller skaller af ægget, når det er kogt færdig.

Kartofler i ovn - Se vores lækre opskrift på sprøde og krydrede kartofler i ovn. Ovnkartofler egner sig til alle former for kød og fisk.

Koge æg - Kogt æg er en morgenfavorit for mange. Lær hvordan du koger det perfekte æg her. Et lille tip - brug æg opbevaret ved stuetemperatur, når du skal koge æg.

Kogt skinke - Denne ret er utrolig nem at lave og smager samtidig helt fantastisk. Man kan sagtens spise den kogte skinke som den er, men du kan også glaserer den i ovnen, hvilket varmt kan anbefales.

Kylling i ovn - Se vores lækre opskrift på mør og saftig kylling i ovn med fantastisk sauce. Ovnkylling egner sig til alle former for tilbehør, men vi anbefaler kartofler.

Lammekølle - Denne opskrift på lammekølle er perfekt, da kødet bliver ekstra lækkert og saftigt, når man steger lammekøllen ved lav temperatur i ovnen.

Langtidsstegt flæskesteg - En klassisk ret til jul eller hverdag. Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær, kan varmt anfales til specielle lejligheder, hvor hele familien er samlet.

Medister - Medisterpølsen er en pølse med modsætninger. Det er en hyppig gæst på de danske middagsborde, på trods af at den ofte også er ugleset. Få historien om den danske medister, og opskriften på, hvordan du tilbereder en medisterpølse.

Nachos med kylling, guacamole og salsa - En traditionel mexicansk opskrift, som kan spises som snack eller let frokost. Nachos med kylling er en frisk ret, som er nem at lave.

Oksegrydesteg - Den bedste opskrift på gammeldags oksegrydesteg med brun sovs og kartoffelmos. Prøv denne lækre simremad, der både er mør og smager som fuglene synger.

Omelet - Omeletten er både let og billig mad, der hverken kræver de store armbevægelser eller talenter. Her får du en god opskrift på omelet.

Pandekager uden æg - Lider du af allergi eller blot mangler æg? Så kan vi anfale denne nemme og lækre opskrift på pandekager uden æg. De smager ligeså godt som almindelige pandekager.

Persillesovs er en uundværlig del af den højt elsket danske nationalret stegt flæsk med persillesovs. Men hvordan laver du den bedste sovs?

Rødvinssauce - Rødvinssovs er efterhånden gået hen og blevet en klassiker for mange, men ikke alle tør at prøve kræfter med den, da den ofte får ry for at tage lang tid at lave. Det behøver dog ikke at være sådan. Få opskriften på at lave rødvinssauce på den lette måde og på den mere tidskrævende.

Smilende æg - Kunsten at koge et æg lyder måske ligetil, men det kan være lidt en udfordring at ramme rigtigt med det smilende æg. Hvor længe det skal koge, får du svaret på her.

Vandbakkelser - Opskrift på lækre hjemmelavede vandbakkelser med kokkens hemmelige trick. Vandbakkelsen stammer fra Frankrig, hvor vi kender den fra franske klassikere som profiteroles og eclairs.

Waldorfsalat - Se hvordan du laver en vidunderlig Waldorfsalat med lækre sprøde æbler, blå vindruer, ananas, valnødder, selleri, mayonnaise og flødeskum.

Æggekage - Ægte gammeldags æggekage med hele molevitten. Serveres på rugbrød med bacon, tomat og purløg på toppen.

Æggekage i ovn - Æggekage er både billig og let mad, der kan varieres i en uendelighed, og laver du æggekage i ovn, bliver den mere luftig, hvis du følger denne opskrift.

Drinksopskrifter

Mojito - Her er opskriften på den perfekte sommerdrink. Mojito består af mynte, almindelig sirup eller rørsukker, hvid rum, limejuice, danskvand og knust is. Denne klassiske opskrift er hurtig at lave og altid dejlig forfriskende!