Pizzadej er ikke bare til hjemmelavet pizza: Se dette smarte kneb

15/02/2017 11:15

Emil Ryttergaard

Opskrifter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Pizzadej kan bruges til meget andet end hjemmelavet pizza. Der findes et væld af inspirerende og nemme opskrifter på nettet, hvor hovedingrediensen er den billige pizzadej fra supermarkedet.

Mest læste i dag

- Hvad skal vi spise i dag?

Det spørgsmål kan være nærmest uoverkommeligt efter en lang dage, og det er en næsten umulig opgave at trylle noget lækkert frem, når man ikke har energi til at stå i køkkenet i flere timer.  

Supermarkedet kan heldigvis hjælpe med nogle nemme smutveje, og en af dem er færdiglavet pizzadej, der hurtigt kan rulles ud, proppes med lækkert fyld og ost og smides direkte i ovnen.

Men hvis du ikke kan mærke mundvandet løbe ved tanken om pizza, så er der god inspiration at hente her. Der er nemlig MEGET andet, du kan bruge den færdiglavede dej til.

Ikke mindst denne lækre lakserulle, der er supernem og smagfuld.

Du ruller blot dejen ud, som du plejer, og med dild, ricottaost og lidt fløde, har du ingredienserne til at smøre en lækker blanding ud over pizzadejen.  

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Men en pakke røget laks i skiver, fordeler du skiverne ud over dejen og ruller hele molevitten sammen til en lang pølse. 

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Med en skarp kniv og et fast greb splitter du lakserouladen i to, så du kan se lagene og frugten af alt dit hårde arbejde. Herefter lægger du de to dele af pølsen over hinanden, så der dannes en fletning, hvorefter du stikker enderne sammen, så der dannes en flettet cirkel. 

Ovnen går op, og rouladen ryger ind på 180 grader i 30 minutter til den er blevet godt gylden, og så er der serveret!

Foto: Youtube

Hvis laks ikke lige er sagen, så er der også andre muligheder for at gøre den kedelige pizzadej til noget uventet lækkert.

Med krabbekød, dild, smøreost og citronsaft rørt sammen kan man placere pizzadejen i en muffinform, og bage små saftige krabbekager, der får mundvandet til at løbe. Den opskrift finder du lige her

Foto: privat foto

Foto: privat foto

Hvis aftensmaden er klaret, og der stadigvæk er pizzadej på køleskabshylden, så kan der også blive en sukkersød snack af dejen. 

Med lidt smør og kanelsukker kan pizzadejen blive til lækre kanelsnegle, hvor man smører et lag blødt smør på dejen og hælder kanelsukker på efter forgodtbefindende - undtagen et lille stykke, så man kan lukke 'sneglen'. Den opskrift kan du finde lige her

Verdens nemmeste kanelsnegle - voila!

Foto: privat foto

Foto: privat foto