Alex Vanopslagh raser mod restriktioner og Mette Frederiksens magtarrogance

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Alex Vanopslagh, der er formand for partiet Liberal Alliance, har i en tale på parties landsmøde fokus på coronarestriktioner

I sin tale på Liberal Alliances landsmøde sætter formand Alex Vanopslag fokus på en række af de nuværende coronarestriktioner. Derudover taler han også om statens indblanding i forbindelse med covid-19-pandemien. Han vil nemlig have, at den skal stoppe.

Læs også

Jes Dorph-Petersen afslører: Det skal jeg nu

Det skriver Newsbreak

Det er anden gang, at Alex Vanopslagh holder en tale ved partiets landsmøde som formand. Siden valget i 2019 er der dog ikke sket det store for partiet, hvis man ser på meningsmålerne. De befinder sig nemlig fortsat tæt på valgresultatet, der i 2019 ld på 2,3 procent. 

"Vi vil ikke finde os i, at staten misbruger coronakrisen til at trænge ind i folks liv. Vi vil videre. Væk fra det ekstreme forsigtighedsprincip. Videre mod friheden og det ansvar, der følger med friheden," lyder det fra Vanopslagh på landsmødet. 

Desuden giver han også udtryk for, at sten har smagt sin livret, hvilket han mener er magt under denne coronakrise. I samme ombæring fortæller han, at han mener, at der er brug for et parti som Liberal Alliance til at tøjle den. 

Ikke nok med det, så skyder han også med skarpt efter statsminister Mette Frederiksen. LA-formanden gør det nemlig klart, at han mener, at hun besidder en magtarrogance, hvilket kom til syne i sagen om aflivningen af samtlige mink i Danmark, skriver Newsbreak. 

I sin tale går han så langt at kalde det for 'den største politiske skandale i nyere dansk historie'. Derudover lover han også, at partiet har i sinde at forfølge sagen.

Siden Alex Vanopslagh tog over efter Anders Samuelsen på posten som formand, har han arbejdet på at flytte partiets fokus væk fra skattelettelser til at have et bredere fokus på liberalismen. 

Læs også

DMI: Nu brager varmen igennem

Det er dog første gang, at formanden står over for et fysisk landsmøde, da de var nødt til at holde det seneste møde virtuelt som følge af restriktionerne.