Alle partier enige i ny plan: Nu bliver det sværere for disse danskere

Nicolai H

4 uger siden

|

25/06/2024
Politik
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Minister præsenterede ny plan ved pressemødet tirsdag formiddag.

Dagens topnyheder

Nu bliver der strammet op for "hate crime"-forbrydere i Danmark.

Geografiske strafzoner med hårdere straffe for antisemitisme og andre hadforbrydelser er blandt de nye tiltag, som justitsminister Peter Hummelgaard præsenterede tirsdag.

Det skriver adskillige medier, heriblandt B.T.

Tiltagene er en del af en bred politisk aftale, der skal intensivere kampen mod antisemitisme i Danmark.

"I de her måneder og år har vi en kæmpe forpligtelse til at gøre alt, hvad vi kan, for at skabe tryghed og fred for vores jødiske landsmænd," udtalte Hummelgaard på pressemødet.

Aftalen indeholder 12 initiativer, der blandt andet inkluderer ti millioner kroner til forskning i det, regeringen betegner som "den nye antisemitisme", der er had rettet mod staten Israel.

Derudover vil der blive udviklet bedre undervisningsmateriale om antisemitisme, som skolelærere kan anvende i undervisningen.

Et andet fokuspunkt i aftalen er at give unge mennesker en dybere indsigt i jødisk kultur og historie. Initiativerne skal bidrage til at øge forståelsen og tolerance blandt unge og modvirke antisemitiske tendenser i samfundet.

Alle partier i Folketinget står bag aftalen, der er blevet til som reaktion på en markant stigning i antallet af antisemitiske hændelser efter terrorangrebet mod Israel den 7. oktober sidste år.

Sidste år blev 121 antisemitiske hændelser indberettet til Det Jødiske Samfund - det højeste antal siden registreringerne begyndte i 2012.

Den nye aftale er en del af en bredere indsats for at bekæmpe hadforbrydelser og sikre trygheden for jødiske borgere i Danmark. Med introduktionen af geografiske strafzoner og øget fokus på uddannelse og forskning håber regeringen at skabe en mere inkluderende og sikker fremtid for alle.