Alternativet vil indføre lovlige ’pjækkedage’ på uddannelser

Uffe Elbæk og Alternativet så gerne, at det bliver muligt for skoleelever at få 10 lovlige 'pjækkedage' hvor de kan deltage i samfundsrelaterede projekter.

Hvis en elev vælger at deltage i lovlig demonstration, mens de burde sidde på der plads i skolen, så straffes det i øjeblikket med fravær. Så bør det dog ikke være, mener Alternativt, der vil have lovliggjort op til 10 ’pjækkedage’ pr. skoleår, hvor elever ikke får fravær.

Det forslag vil de fremlægge i dag, og det skal være med til, at unge kan engagere sig mere i de demokratiske processer.

”Det handler om få unge mennesker til at deltage i de demokratiske processer,” fortæller partiets formand, Uffe Elbæk ifølge DR.

Unge skal dog ikke regne med, at de kan benytte de 10 ’pjækkedage’ til at sidde foran computeren og spille Counter Strike, eller dase hjemme i sengen med Netflix på tv-skærmen.

Læs også

Enigt EU: Snart er det slut med at køre for stærkt

De unge skal nemlig kunne dokumentere, at fraværet bliver brugt på et samfundsrelevant projekt, så det ikke bliver udnyttet.

”Det lyder måske som et radikalt forslag, men det er vigtigt, at vi understøtter unges involvering i samfundet, og faktisk eksisterer ordningen allerede i forvejen bare i mindre udgave. For eksempel tæller det ikke som fravær, når elever involverer sig i elevråd, og det ønsker vi nu at udbrede til samfundet,” fortæller Uffe Elbæk til samme medie.

Ingen opbakning fra Statsministeren

Det er dog ikke umiddelbart meget opbakning, som Uffe Elbæk får med Alternativets nye forslag. Så sent som i sidste uge, var Lars Løkke Rasmussen ude med en lille kritik til de mange tusinde elever, der var dukket op til demonstration foran slotspladsen ved Christiansborg.

Her sagde han blandt andet, at han ikke var begejstret for, at de deltog i demonstrationen i skoletiden. Også hos Dansk Folkeparti og De Konservative har de understreget, at deres holdning er, at demonstrationer bør foregå udenfor skoletiden.

Hvad er din holdning til Alternativets forslag om 10 lovlige ’pjækkedage’ ?

Læs også

Lærer drak flere energidrikke om dagen – Tungen blev ”spist”

 

Dagens Gossip