Anders Fogh Rasmussen kommer med opsang til danskerne: 'Bliv nu voksne'

17/06/2023 07:21

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen er kommet med en opsang til danskerne, som ifølge ham bør se at blive voksne.

Mest læste i dag

På det seneste har der været stor spekulation om, hvorvidt Mette Frederiksen vil vinke farvel til jobbet som statsminister, hvis hun tilbydes jobbet som ny generalsekretær for NATO. 

Spørger du Anders Fogh Rasmussen, er der ikke nogen tvivl om, at hun har 'alle kvalifikationer' til at overtage denne rolle. 

Men selvom hun på rygtebasis bliver sat i forbindelse med jobbet, er det vigtigt, at politikere, pressen og befolkningen lader hende passe sit arbejde som statsminister. 

Sådan lyder en opsang fra tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, der også har været generalsekretær i NATO. Han mener ganske enkelt, at danskerne skal til at blive 'lidt mere voksne'. 

"Min opfordring er, at vi herhjemme i Danmark er lidt mere voksne med hensyn til det at håndtere, at statsministeren rygtevis er på tale til internationale poster," siger han til Ritzau på Folkemødet. 

Han mener, at Mette Frederiksen skal have lov til at passe sit arbejde som statsminister, selvom hun bliver sat i forbindelse med den international toppost. 

Derudover slår han fast, at det faktum, at Mette Frederiksen kædes sammen med jobbet som NATO-generalsekretær, ikke er blevet håndteret på en voksen måde. 

"Efter min mening er det ikke voksent af et lille land at opføre sig på den måde. Hvis man gør det, så risikerer vi, at ingen kvalificerede danskere tør melde sig til internationale poster, hvis man så undergraver sin egen autoritet derhjemme," siger han. 

Fredag kom det frem, at nuværende generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, er blevet bedt om at forlænge sit mandat af USA's præsident, Joe Biden. 

Hans mandat står til at udløbe ved udgangen af september. Derfor har medier i hele verden naturligvis beskæftiget sig med, hvem der skal overtage denne rolle. Flere navne er blevet nævnt, men især Mette Frederiksen er blevet fremhævet som kandidat. 

Selvom han mener, at Mette Frederiksen har 'alle kvalifikationerne' til at blive generalsekretær i NATO, mener Anders Fogh Rasmussen, at det vil være en god idé at forlænge Jens Stoltenbergs mandat. 

Jens Stoltenberg ønsker dog ikke at tale om dette, men har igen understreget, at han ikke vil søge en forlængelse. 

"Jeg har ikke mere at sige om det. Jeg har sagt igen og igen, at jeg ikke søger en forlængelse. Jeg har ikke andre planer, end at afslutte mit arbejde her, når mit nuværende mandat udløber. Det har jeg sagt i nogen tid nu," siger han til norske NRK. 

Selvom han ikke selv søger en forlængelse, kan han godt blive bedt om at blive. Hvis det sker, så vil det sandsynligvis være vanskeligt for ham at takke nej.