Bagmænd fik nedslag i prisen på deres svindel med danske skat: Skattestyrelsen afviser avisernes historie

Skrevet af Christian Granhøj Skouboe

26/09/2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De bagmænd, som stod bag den meget omtalte svindel med den danske udbytteskat, har angiveligt fået rabat på de udgifter, som de havde i forbindelsen med svindlen. Det fortæller TV2 og Politiken i en række artikler, som Skattestyrelsen dog afviser på det kraftigste.

Mest læste i dag

Bagmændene i skandalesagen om svindel med dansk udbytteskat har indgået forlig med Skattestyrelsen. I den forbindelse har svindlerne fået nedslag i prisen, da de slipper for at betale alle de udgifter, som de haft i forbindelse med svindlen, fra.

Det kan man læse hos TV2 og Politiken, der i samarbejde med flere internationale medier, har fået indsigt i den ellers hemmelige forligsaftale, der er indgået med en række amerikanske pensionsplaner. Ifølge dem fortæller aftaleteksten flere interessante ting, der hidtil har været ukendt for offentligheden. I en pressemeddelelse onsdag skriver Skattestyrelsen, at man hos styrelsen: “afviser på det skarpeste mediernes udlægning af forliget.”

Tidligere har offentligheden fået fortalt, at bagmændene bag svindlen med den danske udbytteskat trak 2,9 milliard ud af den danske statskasse. Forligsaftalen imellem bagmændene og det danske skattevæsen viser dog, ifølge TV2 og Politiken, at det beløb er noget højere. Ifølge teksten er har svindlerne fået fingre i 4,1 milliarder kroner af skatteydernes penge. 

Juraprofessor Eva Smith har læst forliget. Ifølge hende er det "i høj grad stødende for retsfølelsen”, at bagmændene får rabat på deres udgifter til svindlen. 

Lodret uenig i mediernes dækning

Skattestyrelsen bestrider mediernes påstand på det kraftigste. Onsdag udsendte styrelsen en pressemeddelelse, hvor de går i rette med TV2 og Politikens dækning af sagen. Derudover påstår styrelsen, at de undervejs i processen flere gange har været i kontakt med medierne, men det ikke er lykkedes at få kommunikeret sagens rette sammenhæng. 

Direktøren for Skattestyrelsen slår fast, at det forliget ikke ændrer på, om bagmændene senere kan trækkes i retten. 

“Skattestyrelsens opgave i denne konkrete sag er ikke at opkræve korrekte skatter eller afgifter eller at strafforfølge bagmænd, men at søge at få tilbageført så mange som muligt af de 12,7 mia. kr. til den danske stat. Det er det, forliget er udtryk for. Og forliget ændrer ikke på mulighederne for, at de ansvarlige gerningsmænd kan stilles til ansvar i det strafferetlige spor, som politiet i flere lande forfølger,” siger direktør Merete Agergaard.