Bertel Haarders julesang: Her er teksten

Bertel Haarder er ikke en populær herre efter sin julesang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bertel Haarder var bestemt ikke en populær mand blandt politikerne på Borgen i går, da han udgav sin traditionelle julesang.

Det er en fast tradition, at Bertel Haarder skriver en julesang til Folketinget, hvor tekstens midtpunkt handler om året der gik i dansk politik.

Sangen plejer at sprede glæde og smil blandt politikerne på Borgen, men det har bestemt ikke været tilfældet i år. Bertel Haarder må i den grad siges at have trådt i ‘risengrøden’, hvert fald hvis man kigger på den feedback, som han har fået af sine kollegaer.

Læs også

Kæmpe drama i Vild med Dans: Bliv væk Umut!

I julesangen har Bertel Haarder nemlig skrevet et vers, hvor Haarder refererer til den voldtægtssag, hvor en mand blev idømt et års fængsel for en voldtægt, som blev begået i sengen hos Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Ninna Hedeager Olsen er politiker for Enhedslisten, og hendes partiformand Pernille Skipper var meget rystet over det vers, som Bertel Haarder skrev.

"Det er uværdigt og meget rystende. Det er et lavpunkt i forhold til, hvad jeg har oplevet herinde. Og så kommer det fra det længst siddende folketingsmedlem. Det synes jeg virkelig er rystende," fortæller hun til Ekstra Bladet.

Hovedpersonen selv er meget ked af, at han har stødt nogle med sin julesang, da det slet ikke var meningen med sangen.

“Hvis jeg havde vidst, at sidste vers ville blive opfattet, som nogle har gjort det, så ville jeg ikke have skrevet det. Det var ikke min hensigt at støde nogen, – og jeg er ked af, at nogle er blevet såret,” udtaler Bertel Haarder til DR.

Sådan lyder verset i Bertel Haarders julesang

Hvad er din holdning til Bertel Haarders julesang. Er han gået for langt med det ottende vers, eller er politikerne for sarte? Herunder kan du se det vers, som Bertel Haarder har med i sin julesang.

Helt anderledes hetero er Hedeager-drengen:

Én var ej nok, han vill' ha' to med i borgmestersengen!

Han møved' med dem begge, og han pilled' lidt for meget!

Han tro'de, at i Enhedslisten var der fælleseje!

M E N hvorfor skal de vær' så striks'

og hindre Enhedsliste-sex,

lad ham dog få en dejlig heks

med hjem til jul!

Læs også

Kæmpe kaos på Elgiganten: Kunder bliver sat i lang kø

 

 

Dagens Gossip