Danskerne får alligevel ikke skattelettelser, men politikerne beholder deres skattefrie tillæg

Poltikerne på Borgen kan fortsat benytte deres arbejdstelefon skattefrit, mens de danske borgere ikke kan. Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Det er hyklerisk, at politikerne fortsat kan benytte deres arbejdstelefoner skattefrit, mens de danske borgere fra det kommende år skal betale skat af deres arbejdstelefon. Det mener Michael Andersen, der har sendt et brev til Folketinget.

Da finansloven forleden blev præsenteret, var der ikke mange, der skænkede det den helt store tanke, at man valgte at droppe skattelettelserne, der blandt andet vil betyde, at danskerne bliver beskattet med 2.800 kroner om året, hvis man vel og mærke har arbejdstelefon.

Til gengæld har det skabt masser af hovedrysten og debat, da det nu er kommet frem, at politikerne ikke bliver ramt på samme måde, selvom de også har en arbejdstelefon.

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

Det hænger nemlig sådan sammen,  at politikerne i dag har et såkaldt omkostningstillæg, som er et skattefrit tillæg, de folkevalgte politikere benytter til blandt andet deres arbejdstelefon.

Kort fortalt betyder det, at politikerne ikke skal betale skat af den telefon, som de har fået i forbindelse med deres arbejde. Det skal de danske borgere dog stadigvæk.

Reglerne bør ændres

Det faktum, at de danske borgere bliver beskattet for deres arbejdstelefon, mens politikerne ikke gør det, synes Michael Andersen fra Viby på Sjælland er hyklerisk, og han appellerer derfor til, at reglerne skal ændres.

"Jeg synes, det er lidt småligt, at man ændrer på reglerne for beskatning af arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner, men ikke gør det for sig selv. Det ser ikke så pænt ud," fortæller han til DR.

Michael Andersen har således sendt et brev til Folketingets skatteudvalg, hvor han opfordrer til, at politikerne fremover skal betale skat af deres omkostningstillæg.

Det er kun få dage siden, at der i Region Nordjylland kom et totalt rygeforbud for deres 14.000 ansatte, mens forbuddet dog ikke gælder de politikere, der har vedtaget forbuddet.

Læs også

Stort rygeforbud vedtaget - Politikere undtaget

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip